Följ med till Findus Bageri!

Följ med till Findus Bageri!

artikelikonDet finns alltid en doft av nybakat i havsbrisen i Loftahammar. I det småländska skärgårdssamhället, bland sommarhus och fritidsbåtar, ligger Findus Bageri. Här har det knådats deg och gräddats bullar av glada bagare sedan 1960-talet.

Sedan 1960-talet har Findus bakat sina bullar i Loftahammar. Här bakas t.ex våra klassiska Kanelbullar, vaniljfyllda Solskensbullar och saftiga Kardemummabullar. Bullarna är bakade och klara att äta när de har tinat - perfekta att ta med på utflykten. För den som föredrar en mer nybakad känsla är det bara att värma bullarna direkt från frysen in i ugnen tills bullarna blivit varma. Jättegott!

Godare bullar med glada bagare

Loftahammar idag
Loftahammar idag

Det manuella arbetet har minskat i takt med en allt större efterfrågan och bättre maskiner. Men det blir inga riktiga bullar utan riktiga bagare. I bageriet arbetar sjuttio personer som producerar nästan fyratusen ton godsaker per år. Många av de anställda har jobbat här länge, några har varit här i hela sitt arbetsliv. Arbetsglädjen är påtaglig.

Traditioner och innovationer

Loftahammar från förr
Loftahammar från förr

Åke Strömberg grundade Wienerbagaren i Stockholm redan 1960. Bageriet flyttades till Loftahammar 1966 och såldes till Findus 1973. Genom åren har bageriet utvecklats på många sätt genom innovationer. Traditionerna lever vidare med ett gäng glada bagare, som just nu blandar deg till vår nya mandellängd.