Oxpytt

Oxpytt

produkt ikonPytt gjord på nötkött, tärnad potatis och hackad gul lök.

Oxpytt är en favorit hos många och vår är tillagad med 100% nötkött. Ett klassiskt sätt att servera pyttipanna är med rödbetor och stekt ägg. Vill du variera dig har vi tre goda tips som du också hittar på baksidan av förpackningen:

1. Oxpytt med pepparrot: Servera med tärnade rödbetor, riven pepparrot och rå äggula.

2. Italiensk Oxpytt: Stek 1 kg Oxpytt och tillsätt 150 g soltorkade tomater. Lägg i 150 g tärnad mozzarella och 1 ask (30 g) Findus Basilika strax innan servering. Ringla gärna över lite Balsamico sirap!

3. Skogsmästarens Oxpytt: Stek 1 kg Oxpytt och 300 g champinjoner var för sig. När svampen har fått fin färg kryddas den med 2 tsk torkad salvia. Blanda svamp och Oxpytt med persilja och smaka av med salt och peppar. 

Tillagning: Stek den frysta oxpytten i lite olja eller smör 8-10 min eller utan matfett i en teflonstekpanna. Rör om då och då

Prova även Gräddstuvad pytt - en lite lyxigare pytt, Husets pytt - en smakrik pytt med extra stora bitar potatis, chorizoskivor, nötkött och skinka eller Laxpytt - en fräsch pytt med grönsaker och lax smaksatt med citron och dill (nyckelhålsmärkt)

Findus pytt finns i butikernas frysdiskar. För att vara säkra på att vår goda Oxpytt ska finnas i butik kommer den tillfälligt att packas i Tyskland.

 

Ingredienser:

Potatis, nötkött* (nötkött, stärkelse, salt, nötköttsbuljong), lök, rapsolja, salt, socker, karamelliserat socker, nötköttsbuljong, druvsocker och kryddor. I pytten ingår 18 % nötkött. *Nötkött uppfött och slaktat i Brasilien. Läs alltid på förpackningen, innehållsdeklarationen kan ha ändrats.

Övrigt:

Näringsvärde per 100g

Energi 591kJ/141kcal
Fett 5.6 g
varav mättat fett 0.7 g
Kolhydrat 16 g
varav sockerarter 1.7 g
Fiber 2.3 g
Protein 5.5 g
Salt 1.1 g
Källsortering
Emballage återvinns som mjukplast.