Oxpytt

Oxpytt

produkt ikonPytt gjord på nötkött, tärnad potatis och hackad gul lök.

Oxpytt med 100% nötkött är en favorit hos många och blir ännu godare med klassiska tillbehör som  rödbetor och stekt ägg. Vill du variera dig har vi tre goda tips som du också hittar på baksidan av förpackningen:

1. Oxpytt med pepparrot: Servera med tärnade rödbetor, riven pepparrot och rå äggula.

2. Italiensk Oxpytt: Stek 1 kg Oxpytt och tillsätt 150 g soltorkade tomater. Lägg i 150 g tärnad mozzarella och 1 ask (30 g) Findus Basilika strax innan servering. Ringla gärna över lite Balsamico sirap!

3. Skogsmästarens Oxpytt: Stek 1 kg Oxpytt och 300 g champinjoner var för sig. När svampen har fått fin färg kryddas den med 2 tsk torkad salvia. Blanda svamp och Oxpytt med persilja och smaka av med salt och peppar. 

Tillagning: Stek den frysta oxpytten i lite olja eller smör 8-10 min eller utan matfett i en teflonstekpanna. Rör om då och då

Prova även Gräddstuvad pytt - en lite lyxigare pytt, Husets pytt - en smakrik pytt med extra stora bitar potatis, chorizoskivor, nötkött och skinka eller Laxpytt - en fräsch pytt med grönsaker och lax smaksatt med citron och dill (nyckelhålsmärkt)

Findus pytt finns i butikernas frysdiskar. .

 

Ingredienser:

Potatis, nötkött* (nötkött, stärkelse, salt, nötköttsbuljong), lök, rapsolja, salt, socker, karamelliserat socker, nötköttsbuljong, druvsocker och kryddor. I pytten ingår 18 % nötkött. *Nötkött uppfött och slaktat i Brasilien. Läs alltid på förpackningen, innehållsdeklarationen kan ha ändrats.

Övrigt:

Näringsvärde per 100g

Energi 591kJ/141kcal
Fett 5.6 g
varav mättat fett 0.7 g
Kolhydrat 16 g
varav sockerarter 1.7 g
Fiber 2.3 g
Protein 5.5 g
Salt 1.1 g
Källsortering
Emballage återvinns som mjukplast.