Inkokt lax med gräddmarinerade haricots verts

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

 
Lax:
500 
g
 
1 
liter
 
vatten
1/2 
dl
 
salt
1/2 
msk
 
strösocker
 
Sallad:
250 
g
 
haricots verts
Förpackning Findus Prima Haricots verts
1 
st
 
salladshuvud
1 
st
 
schalottenlök
1  
knippe persilja
 
Gräddressing:
2 
dl
 
vispgrädde
3 
msk
 
pressad citron
 
1 nypa strösocker
 
salt, svartpeppar ur kvarn

Förberedelser

  1. Dela fiskfiléerna längs med på mitten och lägg i en ugnsform med kant
  2. Koka upp vatten, salt och socker till en lag
  3. Häll lagen varm över fisken och täck formen snabbt med plastfolie. Låt svalna och ställ in i kyl
  4. Tillaga haricot vertes enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka schalottenlöken och persiljan
  5. Skölj salladen och bryt ner i bitar
  6. Rör ihop ingredienserna till dressingen tills den tjocknar något av syran i citronsaften. Smaksätt med salt och peppar
  7. Vänd runt haricot verts, lök, persilja och sallad i dressingen
  8. Ta upp laxen ur lagen, lägg upp på tallrikar och servera med marinerade haricots vertes

Findus tipsar!

Servera med kokt potatis för en matigare måltid.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
470
35
26
12
3