beviset är våra produkter

Vi vill göra det enkelt för dig som konsument att göra hälsosamma och hållbara måltidsval.

Genom att förnya och ständigt förbättra vår portfölj ska konsumenter kunna välja mellan ett brett sortiment av hälsosamma produkter. Grönsaker och växtbaserade produkter är en självklar del av vår framtid, samtidigt som fisken med dess rika närings- och proteininnehåll ska fortsätta vara ett självklart proteinval. Produktkategorierna grönsaker, fisk och vegetariskt utgör basen i vår portfölj och står för totalt 59 % av den.

Grönsaker

Vi erbjuder ett stort utbud av grönsaker, däribland våra söta, svenska Ebba-ärter och våra speciellt utvalda grönsaksprodukter Våra Finaste. Prova att lägga till någon av dina frysta favoritgrönsaker i varje måltid så får du ett färgstarkt tillskott av vitaminer och mineraler. 

Närbild på svamp och morot 


Fisk

Fisk är en viktig proteinkälla med massor av nyttigheter som vi rekommenderas att äta 2-3 gånger i veckan. Findus breda utbud av naturell och frasigt panerad fisk gör det enklare att variera veckans fiskmeny. Med våra fiskpinnar är det till exempel enkelt att få barnen att tycka om fisk. Fiskpinnar går dessutom att variera i oändlighet. Varför inte testa att service i en smakrik fisktacos? Läs mer om vår frysta fisk här.

Vår ambition är att fortsätta utöka och uppdatera vårt fisksortiment och introducera nya arter som våra konsumenter kan njuta av. Ett bredare utbud av fisk minskar nämligen risken för utfiske av populära fiskarter. Vi kommer också att arbeta aktivt med vattenbruk för att kunna erbjuda ett större utbud av hållbart odlad fisk och skaldjur.   

Smörstekt torskrygg serverat med ärter, gurka och sås 


Vegetariskt

Intresset för att äta mer vegetariskt har vuxit kraftigt de senaste åren, precis som det vegetariska utbudet. Vissa pratar om vegetarisk kost och mindre rött kött som en trend, men vi på Findus väljer att förklara det som ett paradigmskifte. För att möta den växande efterfrågan på grön mat har det varit naturligt för oss att utgå ifrån vår identitet och kunskap inom ärtförädling. Genom vår lansering av Green Cuisine tar vi ärtan in i framtiden från rollen som tillbehör till huvudrollsinnehavare på tallriken. Förutom ärtprotein erbjuder sortimentet även produkter på veteprotein och smakrika grönsaker. Vår ambition är att vi genom Green Cuisine ska kunna göra det möjligt för fler att njuta av grön mat som både är spännande och känns bra i magen. Upptäck Green Cuisine.

Spenatpinnar med ris, sojabönor och citronyoghurt