Lax odlad i norra atlanten

Salmo salar

Var kommer min fisk ifrån?

Använd vår interaktiva karta för att se var vi odlar vår lax.

Lax fiskad i Atlanten, som all lax, har en typisk fet fena på ryggen. Lax är en fiskart som också kan odlas. Lax som vi köper odlas i norra Atlanten. Den odlas i några år eller till fisken nått rätt storlek. Vild lax i Atlanten kan växa upp till 150 cm på längden och kan leva i upp till 13 år.

Odlad lax lever vanligtvis i speciella burar vid kustområden. Burarna, som är designade för att odla lax, är stora flytande trådburar där vattnet kan röra sig fritt. Den odlade laxen odlas i havet, vilket är den naturliga marina miljön som säkerställer fiskens välmående. De naturligt varierande temperaturerna i havsvattnet under året ger bra tillväxtmöjligheter för laxen.

Odlad lax lever på en diet av foderpellets specifikt framtagna för odlad fisk. Hur mycket föda fiskarna får beror på deras storlek; en liten fisk får små pellets medan en vuxen fisk får större pellets.

Laxens rosa, fasta kött är rikt på olika näringsämnen som protein och omega 3-fettsyror. Lax är en mångsidig fisk och passar lika bra att steka som att tillaga i ugn. Servera gärna laxen med olika grönsaker som spenat eller med våra veganska grönsaksbladningar Veggie Sides. Vi har samlat en mängd olika, smarriga recept.

kan leva i upp till

13

ÅR

kan bli upp till

150

CM LÅNG

Tips

Intresserad av att veta mer om laxens näringsvärde och vilka fördelar som finns med fet fisk?