Bulla upp med svenska bullar

Bullar för alla fikastunder. Kanelbullar, vaniljbullar, wienerbröd och kardemummabullar som smakar hembakat. Med bullar i frysen kan du fylla hemmet med doften av nybakat på fyra minuter, perfekta att bjuda på eller när du bara är sugen på något gott. Kanelbullen är många svenskars fikafavorit, lika god till en kopp varmt kaffe som tillsammans med ett glas svalkande mjölk.


Fikastunder med nybakade bullar

Att baka är roligt, men det tar tid. Det ska jäsas och knådas och jäsas igen, innan det är dags för gräddning. Med goda bullar från frysdisken kommer njutningen enkelt och direkt. Bullarna kan tinas på bara några minuter för en snabb fika eller en enkel fika, men alltid för en god fika.

Nybakat på utflykten

Skulle det mot förmodan bli bullar över är de lika goda i dagarna tre, om de förvaras i kylen. Våra frysta bullar är perfekta att ta med på utflykten, i picknick-korgen eller i strandväskan. Bullpåsen kyler ned saften till barnen och tinar av sig själv innan det är dags för kaffe och bulle. Men bäst av allt är att det smakar alltid som nybakat.

Sveriges mest populära kanelbulle

Varje timme bakar vi 23 000 bullar, som rykande färska åker direkt från ugnarna och in i frysen, vilket gör att de behåller den färska, nybakade smaken och känslan. Bland våra produkter håller vi kanelbullen närmast vårt bagerihjärta – och det är vi inte ensamma om. Våra kanelbullar med Från Sverige-märkning är Sveriges mest köpta djupfrysta kanelbulle och har älskats av flera generationer.

Bullar bakade i Sverige

Bullarna är bakade på svenska ingredienser du själv har hemma i skafferiet, vilket ger en saftig, god kanelbulle med en genuin känsla av hembakat.

Både kanel- och kardemummabullarna är dessutom bakade på rapsolja och är helt veganska, vilket gör att fler har möjlighet att ta del av vårt goda fikabröd. Precis som det ska vara.

Pimpa din bulle

Många föredrar kanelbullen som den är men om du är lite djärv och vill prova att göra den ännu lite godare, har vi satt ihop några tips på hur du kan pimpa din tinade bulle så den blir både snygg och god! 

Pimpa bullen med våra tips

• Toppa med färdig kola- eller chokladsås och garnera med ditt favoritgodis eller hackade nötter.

• Blanda Philadelphia ost med florsocker. Klicka eller spritsa över blandningen på bullarna och garnera med jordgubbar eller blåbär.

• Blanda kolasås med flagad mandel. En oemotståndlig toscabulle.

• Bred på färdig chokladsås eller gör roliga mönster med hjälp av tuben. Avsluta med valfri strössel.
Vårt bageri - mitt i skärgårdsidyllen

Bland sommarhus och fritidsbåtar ligger Findus egna svenska bageri med anor från mitten av 1900-talet. Vi tummar aldrig på kvaliteten och håller hårt i våra kärnvärden – att göra livet lite enklare och njutbart genom goda och bra bageriprodukter. Redan innan man svänger in på parkeringen till vårt bageri i Loftahammar möts man av den härliga doften av nybakat. Här bakas allt från saftiga svenska kanelbullar till frasiga wienerbröd, småkakor och söta pajskal som åker direkt från ugnen och in i frysen – så att du ska kunna njuta av nybakat när det passar dig.

Vi gör det enkelt att njuta

Det har gått mer än 50 år sedan ugnarna i bageriet i Loftahammar började gå varma, och kärleken till nybakat svalnar aldrig. Vi är stolta över att kunna leverera våra produkter till fikabord, barnkalas, skogsutflykter, caféer, företag och butiker runt om i Sverige och världen. Men framför allt är vi stolta över vad de bidrar till – ett gott samtal över en fika, en välbehövlig paus i vardagen eller bara en stund av njutning. Med Findus bullar i frysen kan du fylla hemmet med doften av nybakat på fyra minuter, perfekta att bjuda på eller när du bara är sugen på något gott.
Visste du det här om kanelbullen?

  • Kanelbullen kommer från Sverige och uppfanns i början av 1900-talet. Vid den här tiden blev Sverige självförsörjande på både vetemjöl och socker. Söta vetebröd, som tidigare varit en lyxvara, började nu bakas i de svenska hemmen.

  • På 1950-talet slog kanelbullen igenom på riktigt. Att kanelbullen blev allt vanligare i de svenska hemmen vid denna tid tros bero på att svenskarna blev allt rikare, samtidigt som det under denna tid fanns en generation husmödrar som hade tid att baka.

  • Kanelbullens dag infaller den 4 oktober. Kanelbullens dag infördes år 1999 av Hembakningsrådet och firas årligen i både Sverige och Finland.

  • Varje år säljs ungefär 8 miljoner bullar på Kanelbullens dag. Många bakar även bullar själva hemma i sina kök. Tänk hur många bullar det blir sammanlagt! Bulla upp inför Kanelbullens dag du också. Med frysta bullar blir det enkelt att bjuda familj, vänner och kollegor på goda kanelbullar dagen till ära.