Riktigt goda fiskburgare & vegetariska burgare

Det finns burgare för alla, eftersom möjligheterna att fylla burgaren med godheter är oändliga. Det måste inte vara en klassisk färsburgare mellan bröden, utan kan med fördel vara vegetariskt protein eller hållbar fisk istället. Det är bättre alternativ för såväl kropp som klimat! Vi visar hur du gör riktigt goda hamburgartallrikar utan kött.

Tips till Quinoa- och sötpotatisbiffen!


För att den veganska biffen ska bli extra god ska du steka den på medelhög värme i lite olja i ca 6-8 min. Stek Quinoa- och sötpotatisbiffen till den får en fin och krispig stekyta.

 

Hur gör jag den perfekta burgaren?

Vad den perfekta burgaren är beror helt på personligt tycke och smak. Vissa gillar enkla, avskalade cheeseburgare. Andra föredrar monsterburgare, fyllda till bredden med goa tillbehör. Det fina med burgare är att du kan bygga dem precis som du vill!

Gör sliders på falafel

Sugen på mindre hamburgare? Prova att göra sliders. Falafel passar utmärkt att använda till just sliders. Bara att steka falafel och krossa dem lite lätt innan montering. En twist på en klassisk hamburgare!

Vad är en burgare?

Burgare skulle kunna definieras som mat, gärna med lite grönsaker, i ett bröd som delats på mitten. Det gör möjligheterna till variationer nästintill oändliga och en burgare är så mycket mer än en stekt nötfärspuck, det kan vara allt från fiskburgare till olika vegetariska burgarvarianter. Och glöm inte dressingen, pricken över i:et på burgaren!

Vad är en fiskburgare?

En delikat, klimatsmart och god burgare som du kan göra på  många olika sätt. Testa att bygga burgaren med panerade fisk eller gör dina egna fiskburgare.

Glöm inte vegetariska tillbehör till burgaren!

Tillbehören gör burgartallriken roligare. Förutom grönsaker, kan du även använda allt från vegansk majonnäs, till vegansk ost på din burgare. Vi har även flera goda recept på goda såser som höjer burgarupplevelsen ytterligare några snäpp.

Fyll tallriken med krispiga rotfruktsstrips

Ingen burgartallrik blir komplett utan krispiga strips. Varför inte prova något nytt som rotfruktsstrips med god sötma och rik smak? Rotfruktsstripsen är pudrade med en blandning av amaranthmjöl, rismjöl och majsmjöl. Krispiga, goda och glutenfria!

Vad betyder burgare?

Bestående av en platt biff, serverat mellan hamburgerbröd eller annat bröd. Den klassiska hamburgaren består av en köttfärsbiff av nötkött mellan bröd. Rättens ursprung är inte klarlagt men den moderna hamburgaren som vi känner till idag utvecklades i USA där det under 1800-talet öppnades affärer som sålde enklare maträtter (exempelvis köttbiffar på bröd).

Att hamburgare, som namnet skulle kunna antyda, skulle härstamma från Hamburg är inte bevisat och troligen inte sant. Och även om själva namnet har en historisk koppling bör vi istället se hamburgare, och framförallt burgare ses som en egen tes. Det förtydligar också att vi numera pratar mer om burgare, ostburgare, vegoburgare och fiskburgare. Ham tillskrivs istället köttaspekten av klassiska hamburgare.