Dagens färdiga rätter - ENKELT HAR ALDRIG SMAKAT SÅ GOTT!

En riktigt bra måltid för alla som vill äta bra mat men inte har tid, lust eller möjlighet att laga från grunden. Dagens frysta färdiga rätter är inte bara goda utan även näringsmässigt balanserade och hållbara för miljön. Dagens är ett bra val för en snabb lunch eller en enkel middag.

GOTT, SNABBLAGAT OCH NÄRINGSRIKTIGT!NYA DAGENS

Mer grönsaker, ännu godare och nya förbättrade recept. Enkelt har aldrig smakat så gott. Välj mellan 17 olika enportionsrätter. Allt från klassisk husmanskost till internationella rätter.OMVÄXLANDE MÅLTIDER


Fisk, kyckling, kött eller vegetariskt. Med Dagens är det enkelt att variera kosten - även för de som har bråttom.

OMSORGSFULLT KOMPONERADE RÄTTER MED ALLT DU BEHÖVER, VARKEN MER ELLER MINDRE.

 

PIFFA DIN DAGENS MED NÅGOT GRÖNT
SVERIGES SMARTASTE MATKASSEDu kan alltid ha några Dagens rätter i frysen. Då kan du snabbt och enkelt tillaga en god måltid på 7-8 minuter.

Våra fiskrätter innehåller enbart MSC-märkt fisk.SMAKEN AV HEMLAGAT

Varje Dagens-rätt är tillagad med förstklassiga råvaror och nedfryst direkt efter tillagning för att bevara både näring och smak.
TACK FÖR ATT DU ÅTERVINNER!


Tänk klimatsmart och återvinn Dagens förpackning som kartong och plast.


UNDERLÄTTA VARDAGSPUSSLET
MED FÄRDIGA FLERPORTIONSRÄTTERMed våra färdiga flerportionsrätter kan du laga en enkel och snabb middag med bra näringsinnehåll till hela familjen.

Visste du detta om fryst färdigmat?

Alla våra rätter fryses direkt efter tillagning för att bevara både näring och smak.

Fabrikslagad mat har klimatfördelar jämfört med när vi lagar hemma från grunden då fabrikerna tillagar maten mer energieffektivt och minimerar spill av råvaror.

Djupfryst mat är vardagshjältens bästa vän. Med djupfryst mat blir det enkelt att skapa en middag och du kan alltid ha bra och näringsriktig mat till hands.

Läs mer om näringslära.


Var kommer maten från?

Vi köper våra råvaror från de länder och leverantörer som har bäst kvalitet, som kan leverera de mängder vi behöver och som kan leva upp till våra hållbarhetskrav. För oss är detta avgörande, inte vilket land som råvaran kommer ifrån. Ursprung på kött, fisk och kyckling deklareras på respektive Dagens rätt under fliken ingredienser.

 

Innehåller Dagens färdigrätter tillsatser?

Vår målsättning är att våra produkter ska innehålla så få tillsatser som möjligt. Infrysning är ett naturligt sätt att bevara livsmedel och därför tillsätter vi till exempel inte konserveringsmedel.

De tillsatser som vi använder har ett e-nummer. Detta e-nummer berättar att det är en tillsats som finns på en Europeisk tillsatslista. De tillsatser som kan finnas i Findus produkter är alltid godkända enligt svensk livsmedelslagstiftning. Dessa tillsatser är inte farliga utan finns på grund av livsmedelssäkerhet eller för matens kvalitet. Av de tillsatser som vi använder är några nödvändiga för just fryst mat. Exempelvis behövs tillsatser som förhindrar att såsen ”spricker” när den värms upp efter att ha varit fryst.  

Tillsatser som vi använder: emulgeringsmedel och antioxidationsmedel (som citronsyra och askorbinsyra) samt bakpulver.

Tillsatser som vi inte använder: smakförstärkare och sötningsmedel. Vi berikar heller inte vår vanliga mat eftersom människor kan få i sig tillräckligt med vitaminer och näringsämnen genom en varierad kost.