Sugen på Falafel?

Det är svårt att inte älska falafel. Ljuvligt goda och krispiga bollar av kikärtor kryddade med spiskummin och vitlök. En god och populär vegorätt med smakrika och matiga ingredienser. Gör din egen falafel eller fyll upp frysen med vår Falafel. Här tipsar vi om de bästa recepten med falafel, för stekning eller tillagning av falafel i ugn. Laga alla recept snabbt och enkelt med vår Falafel som du hittar i frysdisken.

Vad är falafel?

Falafel är en friterad boll gjord på både kikärtor och bönor och går att göra i många olika tappningar. Den är krispig på utsidan och mjuk och smakrik på insidan. Falafel är även en källa till protein, vår frysta falafel innehåller till exempel 8 g protein per 100 g. Läs mer om vår falafel och dess näringsvärde här.

Falafel har sitt ursprung i mellanöstern och serveras ofta med en nötig tahinisås i ett tunnbröd, eller som plockmat på en mezetallrik. Vi är även vana att se falafel i bland annat falafeltallrik eller i en falafelrulle då den går att kombinera på oändligt många sätt.