Fisktacos till fredagsmyset eller middagsbjudningen

Att tacos är en storfavorit bland många i Sverige går inte att undgå. Oavsett om det är till det klassiska fredagsmyset eller för ett större sällskap och fest så passar det utmärkt. Bland det bästa med tacos är att det är en maträtt som är lätt att variera.

Du kan testa dig fram för att hitta din favoritkombination av ingredienser. Olika baser, kryddor, tortillabröd och tillbehör gör tacos en spännande och rolig maträtt. Just i detta fall vill vi slå ett slag för att testa att byta ut köttet mot fisk i tacos, antingen saftig torsk eller krispig panerad fisk. Så läs gärna mer här om varför och se våra recept för inspiration. Lika gott till en enkel vardagsmiddag som till en lyxig festmåltid!

Fisktacos för miljöns skull

Tacos är, förutom att vara otroligt gott, en bra maträtt att använda för att exemplifiera hur vi genom att byta ut köttet mot fisk eller gröna protein kan göra gott för miljön. Genom att byta ut nötfärsen i din taco mot panerad fisk så sänker du klimatavtrycket med hela 2,9 kg CO2e per portion – från 3,8 till 0,9 kg CO2e.

Att all vår vildfångade fisk dessutom är MSC-märkt gör också skillnad. Det betyder att den är fångad på ett hållbart sätt och kan spåras ända ner till enskilda bestånd. I

Inte svårare än så att ha riktigt härligt fredagsmys med miljötänk, det kallar vi riktigt bra mat!

 

 

Må bra med fisktacos

Allt mer börjar vi tänka på vad vi äter och hur vi gör det. Delvis som nämnt tidigare pågrund av miljö och natur men också för att må bra i våra kroppar. Att fisk är nyttig har många av oss fått höra otaliga gånger under vår uppväxt, ett påstående som är väldigt sant. Så varför inte kombinera fredagsmys och tacos med nyttigt tänker vi på Findus.

Fisktacos är inget som utesluter det andra utan är precis lika gott och roligt att äta som klassisk tacos. Även här kan du göra spännande kombinationer av olika tacos tillbehör och gröna alternativ.

En stor fördel med tacos är att det är enkelt och snabbt att göra och med fisktacos gäller samma. Findus torsk passar utmärkt med sin saftighet till fisktacos! 

 

Inspiration till tacomiddagen

En taco kan se ut på massa olika sätt och vi tror att den godaste tacon är den som man har byggt utefter eget tycke och smak. Så experimentera lite och testa dig fram. Med just tacos kan man göra allt från den perfekta måltiden för soffläge en fredag eller till en mer lyxig taco för middagsbjudning. Här har vi samlat förslag och recept på goda fisktacos för den som vill ha lite extra inspiration och variation.