Alltid dax för Lax - Perfekt till vardags och till fest!

Lax är utan tvekan en av Sveriges populäraste fiskar på matbordet och det är inte så konstigt eftersom den har allt! Laxen är god, lättlagad och en bra källa till nyttiga fetter som Omega 3. Passar lika bra till lunch och kvällsmat mitt i veckan, som till högtider och kalas.

Vad är lax?

Laxen är en havsvandrade fisk som gjort sig populär med sin feta och rika smak. Laxen du hittar i frysdisken är däremot allt som oftast odlad. Findus lax är ASC-certifierad, vilket betyder att odlingen har tagit hänsyn till havsmiljö, artbestånd, och sociala förhållanden för de som arbetar med laxodlingen. Här kan du läsa mer om hur vi jobbar med ansvarsfulla inköp av fisk.

I Sverige har laxen varit populär i flera hundra år och idag är laxen fortfarande given på året alla högtider som påsk, midsommar och jul. Men även på kalas som födelsedagar, studentfester och bröllop. En svensk klassiker är varmrökt lax med kall romsås, eller dillsås, men på senare år har det blivit allt med populärt med grillad lax både som hel filé och grillspett. Dessutom passar laxen utmärkt i allt från tacos till laxpyttipanna. Ja, det är inte konstigt att vi älskar denna smakrika och mångsidiga fisk.