Recept med gröna kikärter - Goda och spännande recept

Du har väl inte missat våra gröna kikärter i frysdisken? De är en unik och smakrik nyhet som sätter färg, smak och textur till maten. Dessutom är kikärterna proteinrika och gör exempelvis salladen extra matig. Eller varför inte prova en slät grön hummus till dippa? Mums!

Vad är gröna kikärter?

Gröna kikärter är en helt unik grönsak på den svenska marknaden och ett efterlängtat nytillskott i grönsakssortimentet. Den gröna kikärtan är en ”vanlig” kikärta men den har skördats tidigare när den fortfarande har sin krispiga gröna färg. Konsistensen och texturen beskrivs som ”al dente” och smaken som en perfekt kombination av en grön ärta och en gul kikärta. Gröna kikärter passar utmärkt att servera i en sallad, marinerade som ett tillbehör eller varför inte toppade med lite flingsalt. Gröna kikärter kan även användas till hummus eller i grytor – bara fantasin sätter gränser!

Våra gröna kikärter kommer från en leverantör i USA som är en av få i världen som odlar denna typ av kikärta. Anledningen till att vi förlägger produktionen i USA beror på att den gröna kikärtan fortfarande är så pass unik på marknaden att det i dagsläget inte finns någon producent i Europa. Vi är däremot alltid måna om att hålla nere miljöpåverkan från transporterna och eftersom produkten är djupfryst har den inte ett behov av snabb transport såsom flyg. Därför transporteras våra gröna Kikärter i fryscontainrar på båtar till Sverige.