Näringsrik stuvad spenat i flera variationer

Den berömda grönsaken som förvandlade Karl Alfred från en vanlig sjöman till muskelman efter bara några få tuggor. Vi kan inte låta bli att bli lite nostalgiska av det gröna bladet! Den tar oss tillbaka till barndomsminnen, när man tittade på tecknade filmer, väntade på den stuvade spenaten som mamma sa skulle göra en stark. Än idag finns det fortfarande mycket kärlek till vår goda gröna vän.


Stuvad spenat - en perfekt kombination av godhet och smak

På Findus vet vi hur viktigt det är att få spenat av god kvalitet, det är därför vi är stolta över att vara spenatexperter. 

Det är vår passion och vårt hantverk, och det är därför vi gör det så bra. Vi är också engagerade i att föra den bästa spenaten från våra fält till ditt matbord, så att du kan njuta av god mat.

Vi är extra stolta över vår stuvade spenat som är supergod och proppfylld med näring.


Fryst spenat är både näringsrik och smakrik


Spenaten är den perfekta ingrediensen att använda som en del av en balanserad måltid. På grund av sin mångsidighet har spenat världen över blivit mer lockande och används ofta i olika recept.

Nedfrusen direkt vid skörd gör den så färsk den kan bli, vår stuvade spenat har en krämig konsistens med en underbar smak. Fylld med näringsämnen gör den även till en väldigt nyttig och hälsosam godhet, eftersom vi fryser den strax efter att de är plockade från våra fält.

Den krämiga smaken av vår spenat gör den till en bra grönsak för barn, och hjälper hela familjen att nå sin rekommenderade 500 gram grönt om dagen. Det har aldrig varit lättare än nu att tillsätta fryst spenat till goda rätter, som alla kan njuta av.

Bekvämlighet vid dina fingertoppar


Säg adjö till onödig avsköljning, hackande och annan förberedelsestid. Det är dags att laga mat med snabbhet. Vår frusna stuvade spenad kan värmas i micron eller läggas stekpannan - direkt från frysen.

Ge dig själv mer tid för att duka bordet till exempel och mindre tid till att stöka med förberedelser av grönsaker.

Fördelarna med att använda stuvad spenat direkt från frysen är att du bara använder det du behöver. Resten kan lagras snyggt i frysen igen utan att förlora sin kvalitet, tills nästa gång du vill äta spenat. Till skillnad från färska varor reducerar frusen spenat matavfall och ger dig bättre värde på dina matinköp.

Fördelarna med att använda stuvad spenat direkt från frysen

Den största fördelen med Findus frysta spenat är som sagt att den är just fryst, du bara använder eller tar det du verkligen behöver för måltiden. Resten kan du lägga tillbaka i frysen och använda igen vid annat middagstillfälle. Detta gör att de mesta alltid äts upp och i sin tur minskar matsvinn. 

Som med alla våra frysta grönsaker finns Findus stuvade spenat tillgänglig, oavsett vilken årstid det är. Spenatsäsongen går vanligen från början av mars till augusti, vilket är när vi skördar våra spenatgrödor. Men du behöver inte oroa dig för vår skördssäsong. Vi fryser vår spenat i topp, så du kan njuta av dess kvalitet och näringsämnen året runt!