Wok för hela familjen med wokgrönsaker
Classic Wok och Thai Style Wok finns båda i storpack. Den större förpackningen passar utmärkt att ha i frysen för att göra en god wok till hela familjen eller laga extra mycket mat och göra matlådor. Dessutom är frysta grönsaker alltid ett smart sätt att minska matsvinnet - använd bara så mycket som behövs för stunden, låt resten ligga kvar i frysen.Upptäck all wok
Sväng ihop en god och enkel nudelwok
Att göra en matig nudelwok behöver inte vara svårt. Börja med att steka på eventuellt protein, tex biff, kyckling eller ett vegetariskt, tillsätt sedan wokgrönsaker och woka på hög värme. När grönsakerna är klara, vänd i kokta nudlar, förslagsvis äggnudlar eller risnudlar, och en god sås för en wok med härligt mycket smak. Servera och njut!Hur lagar man wok?
Att woka innebär i grunden att snabbt och hett tillreda olika typer av grönsaker, nudlar och även kött. Det görs enklast i en wokpanna men går lika bra i en vanlig stekpanna. Ett tips är att steka upp lite vitlök och chili först för extra smak och sen bryna eventuellt kött innan grönsakerna adderas.Hur wokar man frysta grönsaker?
För bästa resultat ska djupfrysta wokgrönsaker stekas på hög värme i lite olja 5-8 minuter. Innan de frysta grönsakerna hälls i stekpannan är det viktigt att låta oljan bli varm. Stek sedan på hög värme så att vattnet från grönsakerna avdunstar. Det ger grönsakerna en god smak, fin konsistens och en härligt krispig yta.Tillagningstips för frysta grönsaker
Gör en god thai wok med kyckling
Sväng ihop en enkel och snabblagad kycklingwok med smaker från Thailand! Stek kyckling i en het panna tills den fått färg, fräs sedan tillsammans med Findus Thai Style Wok. Vänd ner en god woksås gjord på fisksås, ostronsås och soja. För det lilla extra - addera thaibasilika och böngroddar. Servera med nykokta nudlar eller ris och njut!Wok Thai Style
Smarrig wok med biff
Wokad biff är en både smakrik och snabblagad vardagsmiddag. Börja med att strimla lövbiff eller annan biff och bryn i en panna. Stek sedan med Classic Wok. Addera gärna lite färska grönsaker som tex purjolök. Blanda ner en god woksås precis innan grönsakerna är klara, gärna med soja, sesamolja, vitlök, ingefära och chili.Wok Classic Style
Enkel woksås som tar woken till en ny nivå
Gör en klassisk sojabaserad woksås som passar till de flesta wokrecept. Blanda samman både ljus och mörk soja med lite ostronsås och gärna svart risvinäger. En god sås till både biff- och kycklingwok. Woksåsen tillsätts och vänds ner precis innan alla ingredienser wokats färdigt för bästa resultat.Se alla såser