Lyckas med barnkalaset

Lekar, tårta och massa god mat

När det är dags för barnkalas så är det ofta en dag full av förväntan och spänning för den lilla, oavsett hur många år han eller hon fyller. Alla kompisar som kommer, lekarna som väntar och såklart den goda tårtan och maten! Men innan den stora dagen så behöver inbjudningskort skickas och lite planering göras. Vi vill hjälpa dig på traven för att skapa ett roligt barnkalas med lekar som skattjakt, fiskdamm och pimpa din bulle, som sedan avslutas med en stor buffé som är enkel att laga och som mättar små hungriga magar!

Skattjakt

Att utforska och leta efter en skatt är spännande. Rita upp en karta över platsen kalaset ska vara på och markera med ett stort kryss vart skatten finns. Låt sedan barnen i lag eller i hela gruppen leta efter skatten. Skatten kan vara en skål med godis, frukt eller varför inte chokladpengar?

Fiskdamm

En fiskdamm gjord av ett lakan som sätts upp i en dörröppning och ett fiskespö av en sopkvast, tråd och klädnypa är en gammal tradition. Där barnen med spänning får slänga över kroken för att få upp en godispåse, leksak eller någonting annat kul. Pröva att sätta på någonting annat på kroken, som exempelvis en toalettrulle för att skoja till det med barnen.

En rolig, kreativ och framförallt god aktivitet för kalaset är att barnen får pimpa sin egen bulle. Allt du behöver är Findus goda kanelbullar och pynt så som strössel, såser och annan dekoration.

Vi lovar att du kommer att få se många och kreativa skapelser och uppleva nya smaker tillsammans med kanelbullarna. Kanske hittar alla en ny favorit!

Här kan du läsa mer om hur du pimpar Findus kanelbullar. Här hittar du också förslag på olika topping som du kan smaksätta Findus kanelbullar med.

Buffé - god och hälsosam plockmat

Efter ett kalas med massa roligheter och aktiviteter så kurrar det i de små magarna. Då är det dags att duka fram maten. Det kan vara lite lurigt att få barnen att äta men om de får välja och plocka ihop maten på sin tallrik själva så brukar det gå bättre.

Servera fiskpinnar, morots- och gurkstavar i muggar och låt barnen plocka det de tycker om. Uppmuntra dem att göra fina figurer med hjälp av fiskpinnar och potatismos och dekorera med grönsaksbitar så blir det extra kul. 

Du kan också servera Fish & Chips i en kul tidningsstrut, fisktacos, wraps eller fiskbugare med en liten tvist så att maten både ser kul ut och smakar gott! 

Här tipsar vi om hur du viker en riktig Fish & Chips-strut.

Lycka till med barnkalaset!

 

Receptinspiration

Vi vet att det är mycket som ska fixas inför ett barnkalas och ibland kan det kännas övermäktigt att hinna med all planering, inköp och fix. Då kan det vara skönt att det finns inspiration till god och bra kalasmat. Här har vi samlat våra kalasfavoriter som både är goda och som är enkla att laga.  

Vad sägs om fisktaco, fiskburgare, ärtpizza eller en vegetarisk wrap? Och visst skulle det vara roligt att överraska barnen med en god smoothie eller en grön ärtglass till dessert!