Special Foods - För dig med tugg- och sväljsvårigheter

Timbaler är en näringsriktig och energirik kost med rätt konsistens och lagom portionsstorlek för dig med tugg- och sväljsvårigheter. Special Foods timbaler är helt unika och finns som sortimentslådor. De har god smak och aptitligt utseende samtidigt som de är helt konsistensanpassade. Timbalerna är gjorda på finpasserade råvaror av fisk, kött och grönsaker som är blandade med ägg och kryddor för att få till rätt konsistens och god smak.

Kycklingtimbal med pepparsås

 
Mjuk, slät och omelettliknande konsistens


Tack vare den specialutformade konsistensen blir det enklare att äta om man har dysfagi eller om det finns andra svårigheter med att tugga och svälja.
Värm timbaler snabbt och lätt!


Våra timbaler är enkla att hantera i köket. Värm antingen i ugnen på 100 grader i 100 % ånga eller i mikrovågsugnen på 750 W. Tillagningstiden varierar beroende på timbal.
Piffa dina timbaler!


Lite kryddgrönt på toppen gör att måltiden ser ännu härligare ut. Det är också enkelt att plocka bort om det är svårt att tugga.
Riktig mat med god smak


Våra timbaler är riktig mat, gjorda på vanliga råvaror som är finpasserade för att kunna ätas lättare. Med konsistensanpassade måltider får alla möjlighet att äta sig mätta.

Färsbullstimbaler med
rejält av härlig gräddsås

 

En lättuggad svensk klassiker
- Stekt fläsktimbal med löksås

 
En mätt mage är en rättighet!


Komplettera kött- fisk- och grönsakstimbalerna med pressad potatis eller potatismos, sås och slät lingonsylt eller gelé.Lägg upp tallrik!

Det ser alltid trevligare ut om du lägger upp timbalerna på en fin tallrik.

Torsktimbal med senapssås till lunch eller middag

 

Upptäck våra sortimentslådor med timbaler så att du enkelt kan skapa egna konsistensanpassade måltider.

 Timbaltips!

Servera timbaler från våra sortimentslådor med ett lent potatismos och egen god sås. Såsen gör måltiden smakrik och lättare att svälja. Se videon nedan för mer tips på hur du lagar måltider med timbaler!Matglädje är lika
viktig för allaTimbaler ger möjlighet för personer med ätsvårigheter att kunna äta sig mätta på god, lättuggad och varierad mat.


Berikad Jordgubbsglass (10 port)

När du behöver extra energi och näring.

250 g Jordgubbspuré
150 g Berikning Majsvälling 
400 g Kondenserad mjölk
5 dl Vispgrädde

Smält puré och vispa i Berikning Majsvälling och den kondenserade mjölken. Låt svalna. Vispa grädden och vänd ner blandningen. Frys in och kula upp glassen vid servering.
Proteinberika enkelt din favoritsmoothieMed Berikning Majsvälling är det enkelt att berika din mat, blanda den direkt i varm eller kall dryck eller maträtt.

Berikning majsvälling

 

Finpasserade grönsaks- och fruktpuréer

 Konsistensguiden - ett ovärderligt redskap

För att underlätta för dig med tugg- och sväljsvårigheter har vi utvecklat en konsistensguide som hjälper dig att hitta rätt typ av mat.Över 40 års erfarenhet

Findus Special Foods har utvecklat god mat för seniorer och funktionsvarierade i över 40 år. Vi drivs av variation inom maten och utvecklar ständigt nya produkter och rätter för att stimulera aptiten.

Om du jobbar inom vård och omsorg kan du läsa mer om våra produkter och tjänster här.

 
Beställ sortimentslådor till din ICA-butik eller beställ de nu direkt på Mathem.se