Alltid färskt i frysen

Att djupfrysa ett livsmedel är som att stanna tiden.

Varför är fryst mat så bra?

Jo, fryst mat är klimatsmart! Fryst mat minskar behovet av snabba transporter, minskar matsvinn etc. Låt oss berätta varför vi tycker fryst mat är så himla bra!

 

Fördelar med fryst mat treklöver

Värt att veta om fryst mat

Låt dig inspireras av möjligheterna och variationen som finns med djupfryst mat. Prova själv nästa gång du handlar och gör en ordentlig djupdykning i frysdisken. Där finns mer spännande mat och variationsmöjligheter än vad de flesta känner till!

Inga konserveringsmedel
Djupfrysning är ett naturligt sätt att bevara maten och därför behövs inga konserveringsmedel. Det är också det mest skonsamma sättet att förlänga hållbarheten hos grönsaker. Både vad gäller smak, arom, näringsvärde och konsistens.

Alltid färskt hemma
Alla tänker kanske inte på det men fryst är färskt. Både grönsaker och fisk också för den delen fryses ner mycket kort efter skörd/fångst, när råvarorna är som bäst. Våra klimatcertifierade svenska ärter är t ex packade och frysta inom tre timmar från skörden på fälten i Skåne och Halland. I frysdisken är det säsong hela året.

Näringsvärdet bevaras
Djupfrysning säkrar grönsakernas vitamin- och mineralinnehåll och är nyttigare eller lika nyttiga som färska grönsaker. En stor del av våra grönsaker är vad vi kallar färskfrysta. Det innebär att de förvälls och fryses in inom 3-24 timmar efter det att de har skördats. På det sättet kan de frysas in när de är som allra bäst och sedan användas vid behov – året runt. Frysning bevarar det goda!

Fryst mat bidrar till att minska matsvinn
Medelsvensson slänger 81 kg mat per år. Ett sätt att bidra till ett bättre klimat är att äta mer fryst mat, eftersom det minskar matsvinnet med nästan hälften. Med fryst är det enkelt att ta tillvara all mat i förpackningen. Genom att plocka fram precis den mängd som behövs och låta resten ligga kvar i frysen blir det inget spill. Fryst mat är klimatsmart!

Enkelt i vardagen
Djupfryst mat är vardagshjältens bästa vän. Med djupfryst mat blir det enkelt att skapa en middag och du kan alltid ha bra och näringsriktig mat till hands. Oavsett om ni blir fler eller färre vid matbordet än du planerat, kan du laga rätt mängd mat, snabbt och enkelt.

 
Alltid färskmat i frysen

Fördelar med frysta grönsaker

I samma ögonblick en grönsak skördas börjar förändringen, där vitaminer och smakämnen påverkas mest. Frysta grönsaker skördas när råvaran är som bäst och fryses sedan inom 2-3 timmar. På så vis konserveras halterna av viktiga näringsämnen. Frysta grönsaker bidrar dessutom till minskat matsvinn.

”Att djupfrysa ett livsmedel är som att stanna tiden. Den naturliga nedbrytningsprocessen avstannar nästan helt och livsmedlet behåller sin färska kvalitet.”

Frysning är ett naturligt sätt att bevara mat, därför behövs inga konserveringsmedel. Maten får en naturlig lång hållbarhet och behåller samtidigt ett bra näringsinnehåll. De flesta frysta grönsaker bevarar näringen lika bra och i vissa fall till och med bättre än de färska. Det beror på att de skördas när de är som bäst och sen fryses ner kort tid efter skörd.

Frysta grönsaker har många fördelar; de skördas när kvaliteten är som bäst och svinnet är i stort sett obefintligt eftersom man endast tar fram så mycket man behöver. Resten ligger i tryggt förvar och väntar till nästa gång man behöver grönsaken. Frysta grönsaker är bekvämt eftersom det alltid finns hemma och man slipper merarbetet med att skala, rensa och dela.

"Det finns ett ögonblick då råvaran är som allra bäst. Det ser vi till att frysa, så att du ska få uppleva riktigt god och bra mat, året runt."

Alltid färskt i frysen

Det finns ett ögonblick då råvaran är som allra bäst. Det ser vi till att frysa, så att du ska få uppleva riktigt god och bra mat, året runt. Prova så får du se!

Varför är fryst mat så bra? Jo, fryst mat är klimatsmart! Fryst mat minskar behovet av snabba transporter, minskar matsvinn etc. Låt oss berätta varför vi tycker fryst mat är så himla bra!

Mindre matsvinn med fryst mat

Frysta grönsaker har många fördelar; de skördas när kvaliteten är som bäst och svinnet är i stort sett obefintligt eftersom man endast tar fram så mycket man behöver. Resten ligger i tryggt förvar och väntar till nästa gång man behöver grönsaken.

Frysta grönsaker är bekvämt eftersom det alltid finns hemma och man slipper merarbetet med att skala, rensa och dela.