Juryns motivering till Findus nominering lyder:
Findus fortsätter att driva utvecklingen framåt i frysen med en kombination av både traditionella rätter och innovativa måltidslösningar. Med sitt stora hållbarhetsfokus som genomsyrar hela verksamheten är Findus en stark samarbetspartner till butikerna som både lyft fram matglädjen inom sin kategori samtidigt som de drivit trafik och skapat mervärde för hela dagligvaruhandeln.Vår väg mot en hållbar framtid
Vi på Findus har sedan starten 1941 utvecklat god mat med miljön och framtiden i fokus. Nu arbetar vi vidare för att driva på utvecklingen för hållbar mat genom ansvarsfullt agerande och långsiktiga samarbeten för att bidra till en hållbar framtid för miljö och människa, lokalt och globalt.Mer om vårt hållbarhetsarbete
Vad gör fryst mat så bra?
Frysning är ett naturligt sätt att bevara mat. Maten får en naturligt lång hållbarhet och behåller samtidigt ett bra näringsinnehåll utan några konserveringsmedel. Frysta grönsaker bevarar näringen lika bra och i vissa fall bättre än färska tack vare att de skördas när de är som bäst och sen fryses ner kort tid efter skörd. Det gör även fryst mat mer klimatsmart då det minskar behovet av snabba transporter.Alltid färskt i frysen
Fryst mat bidrar till minskat matsvinn!
Idag slänger en genomsnittlig svensk 97 kg mat per år - att välja fryst mat kan minska matsvinnet med nästan hälften. Med fryst är det enkelt att ta tillvara all mat i förpackningen och genom att plocka fram precis den mängd som behövs och låta resten ligga kvar i frysen blir det inte heller något onödigt svinn. Ett klimatsmart val helt enkelt!Fler fördelar med fryst mat