Ärtor - framtidens mat

Ärtor är mycket mer mångsidiga än man kan tro. Den
söta smaken och det rika proteininnehållet gör att ärtorna
kan ta plats som framtidens mat. Såväl genom härliga
tillbehör som ärthummus och ärtpesto, som råvara och
protein med vår nya veganska produkt - Pease.


Ärtor - framtidens mat

Ärtor är mycket mer mångsidiga än man kan tro. Den
söta smaken och det rika proteininnehållet gör att ärtorna
kan ta plats som framtidens mat. Såväl genom härliga
tillbehör som ärthummus och ärtpesto, som råvara och
protein med vår nya veganska produkt - Pease.

Del 3: Besök i Findus framtidskök med recept
på ärtdrink och ärtglass

”Ärtorna ligger varmt om hjärtat.
Med ärtor kan du göra allt: drinkar, juicer, förrätter, soppor, varmrätter.”

- Jeppe Åkermyr

Ӏrtorna ligger varmt om
hjärtat. Med ärtor kan du
göra allt: drinkar, juicer,
förrätter, soppor,
varmrätter.”

- Jeppe Åkermyr

Så gör du en härligt krämig
ärtglass av Ebba-ärter

 

Enkel, god och krämig
ärthummus

Härligt uppiggande
Ebba-smoothie

Ugnsbakad torskrygg med chili- & ärtröra

Ärtmousse under kextäcke
- en otippad och utsökt dessert

”Fel mat på rätt plats är ofta mer roligt än tvärtom”

- Richard Tellström

Lax med Ebbaärtsrisotto

Förnya dig med ärtguacamole med ostgratinerade nachos

Ebba spritzer cocktail -
läskande drink att svalka av
sig med i sommarsolen

Len ärtsoppa med potatis, krasse och löskokt ägg

Ebba Gin & Fläderdrink

Ebba Gin & Fläder recept

3 cl Gin
2 cl St Germain, fläderlikör
2 cl citronjuice
3 cl ebba, ärtjuice

Skaka alla ingredienser med is. Servera genast i cocktailglas! Byt ut fläderlikör och gin mot outspädd flädersaft för ett alkoholfritt alternativ.

Ebba, ärtjuice:
Mixa 3 delar ärtor och 2 delar vatten.
Silas genom finmaskig sil.

”Ingen fråga är större det här århundradet än klimatfrågan och PEASE är en produkt som bemöter den frågan.”

- Richard Tellström

Himmelskt god och enkel ärtröra på bruschetta

Framtidens protein från ärter! PEASE kommer snart till din butik.

Framtidens protein från ärter!
PEASE kommer snart till din butik.

Del 1: Ärtans resa med Richard Tellström - från dåtid till framtid

Del 2: Ärtförädling på Findus forskningsstation i Selleberga