Grönare och godare julmat

Julen är traditionernas högtid

Julen är en högtid för både stora och små. Vi har längtat länge efter maten, sångerna pch julgranspyntent som vi alla känner igen och älskar. Maten är såklart i fokus men även de små detaljerna kring hur maten presenteras på julbordet bidrar till stämningen. Vi delar med oss av några tips som vi använde oss av när vi dekorerade vårt julbord, men också recept som passar perfekt som förrätt, efterrätt eller julsnacks som både barnen och mormor kommer älska. Med stort fokus på gröna julrecept så kan du laga härligare, grönare och godare julmat med oss på Findus!

 
Julbord med diverse maträtter och dekorationer

Stämningshöjare på julbordet

1. Med en kotte och en ljushållare skapar du enkelt julens mest originella ljusstake. Bäst resultat får du med prydnadskottar från blomsteraffären. Ljushållare hittar du i närmaste hobbybutik.
2. Att blanda stilar i uppläggningsfat och grytor är ett enkelt sätt att addera charm. Låt arvegods och loppisfynd samsas med finporslin och rustika järngrytor.
3. Häll upp julmusten i en stilren glaskanna så höjs julstämningen genast några snäpp.
4. Helgens mat ska vara en fest för både mage och öga. Ett knippe grönkål, några rubinröda betor och glänsande juläpplen blir en vacker dekoration på julbordet.
5. Botanisera på loppisar och i secondhandbutiker. Där finns ofta fina, gamla handdukar, bonader och broderier för en billig penning.
6. Kottar, granris och grenar från skogen blir stämningshöjande och doftrika inslag på julbordet.