Dela
Dela

Fisktacos till vardag och fest

Testa fisk i din taco!

Bland det bästa med tacos är att det är en maträtt som är lätt att variera. Testa dig fram för att hitta din favoritkombination av ingredienser. Vi vill slå ett slag för att testa att byta ut köttet mot fisk, antingen saftig torsk eller krispig panerad fisk. Lika gott till en enkel vardagsmiddag som till en lyxig festmåltid!

 

Minska ditt klimatavtryck med fisktacos

Fisktacos för miljöns skull

Tacos är, förutom att vara otroligt gott, en bra maträtt att använda för att exemplifiera hur vi genom att byta ut köttet mot fisk eller gröna protein kan göra gott för miljön.

Genom att byta ut nötfärsen i din taco mot panerad fisk så sänker du klimatavtrycket med hela 2,9 kg CO2e per portion – från 3,8 till 0,9 kg CO2e. Att all vår vildfångade fisk dessutom är MSC-märkt gör också skillnad. Det betyder att den är fångad på ett hållbart sätt och kan spåras ända ner till enskilda bestånd.

Det kallar vi riktigt bra mat!

Inspiration till tacomiddagen

En taco kan se ut på massa olika sätt och vi tror att den godaste tacon är den som man har byggt utefter eget tycke och smak. Här har vi samlat förslag på goda fisktacos för den som vill ha lite extra inspiration.