Fredagsmys med Fish and chips

Variera ditt fredagsmys

Visst händer det att du är sugen på lite variation till fredagsmyset men ändå vill servera något som är enkelt att laga och som går snabbt att få på bordet. Fish and chips är en klassiker som vi alla känner till, engelsmännen serverar rätten i tidningspapper med pommes frites och remouladsås. Findus Fish & Crisp är perfekta att utgå ifrån oavsett om du vill tillaga rätten på klassiskt brittiskt vis eller om du föredrar att göra din egen variant till fredagsmyset!

Gör som engelsmännen - servera i tidningspapper

Servera din Fish and chips på klassiskt vis, nämligen i en strut gjord av tidningspapper. Vår guide lär dig hur du går till väga för att vika din strut!

Så här viker du din egen serveringsstrut

Hitta den bästa dippen till dina Fish and chips!

Gör din egen remouladsås

1 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
1 st lime
1 tsk senap
1 tsk curry
1 dl bostongurka eller finhackad inlagd gurka
1 st äpple
2 msk finhackad dill eller gräslök

Gör så här: Blanda majonnäs och crème fraiche. Krydda med lime, senap och curry. Blanda i hackad gurka och äpple och sist de hackade örterna. Låt stå svalt 30 minuter före servering.

Tips! Crème fraiche kan ersättas med gräddfil och örterna kan varieras beroende på vad du har hemma. Både mynta och koriander sätter extra karaktär på remouladsåsen.

Har du inte tid att göra egen remouladsås har vi även ett färdigt alternativ.

Så serverar du Fish & Crisp

Findus Fish & Crisp passar utmärkt till klassisk engelsk Fish and chips. Testa att variera din Fish and chips genom att byta ut dippen eller tillbehören mot dina egna favoriter. Varför inte testa jasminris och chrunchy ketchup? Vår Fish & Crisp passar även perfekt till smakrik fisk tacos!