Goda grönsaker

Eller som vi väljer att kalla det - gröna godsaker!

Riktiga råvaror har alltid haft en speciell plats i våra hjärtan och det är en kärlek som vi har odlat i över sjuttio år. Alla våra grönsaker är omsorgsfullt odlade med hållbarhet för ögonen och skördade precis när de är som bäst - så att du ska kunna uppleva smaken av nyskördat året om. Man kan ju bli förälskad av mindre.

Vår kvalitet känns - och märks

Våra svenska gröna ärter är kvalitetssäkrade och märkta med Svenskt Sigills klimatcertifiering. Det är en kvalitetsmärkning som både gör gott och smakar gott. Främst innebär den att du alltid kan vara trygg i att grönsakerna du köper kommer från förstklassiga svenska odlare och gårdar som har tagit hänsyn till både djur och natur innan deras skörd hamnar på din tallrik.

Läs mer om Svenskt Sigill och våra andra märkningar här.

Unik utveckling av ärter i Skåne 

Sedan 50-talet har det pågått ett unikt arbete med utveckling av Findus nya ärtsorter - även kallat ärtförädling. Ärtförädlingen hos Findus leds av Findus forskningschef Agnese Brantestam. 

Findus ärtprogram har utvecklats under lång tid. Ärterna är unika med sin söta smak, jämna fina kvalitet och klimatcertifiering enligt Svenskt Sigill som vi kan märka våra ärter med i och med att odlingen sker med minsta möjliga miljöpåverkan. De förädlade ärtsorterna används bara av Findus och Ebba-ärterna odlas och skördas i Dalsland. Ebba-ärtan, döpt efter vår före detta forskningschefs fru, är den mest kända ärtsorten. 

Förädlingsprogrammet utökades i augusti 2017 till att även omfatta utvecklingen av nya ärtsorter för hela Nomad Foods-gruppen i Europa. Tillsammans står Nomad Foods-gruppen för mer än en tredjedel av europeisk produktion av frysta ärter. Satsningen på förädlingsarbetet innebär en fortsatt hållbar utveckling för ärtproduktionen i Europa.

Läs mer om Findus utveckling av ärter här.

Allt börjar med en liten ärta

Det är lättare än du tror att börja tänka i grönare banor till middagen. Allt som krävs för att komma igång är en liten ärta.

Gör en ärtigare pizza!

Vegetarisk pizza bottnad med ärtcrème så ljuvlig att du inte kommer att vilja se åt tomatsås igen.

Länk till hela receptet här

Gå all in green med ärtsoppa!

Finns det ett smartare sätt att få i sig livsviktiga grönsaker?

Tips! Servera med en liten stödtoast om magen kurrar ordentligt.

Länk till hela receptet här

Go green med våra recept

Plocka så mycket du behöver direkt ur frysen så har du snart en härlig, grön middag på bordet.