Proteinrika grönsaksbullar

Proteinrika grönsaksbullar

Mer grönt på middagsbordet

Allt fler väljer att äta vegetariskt en eller flera gånger i veckan av etiska-, hälso- eller miljöskäl visar en årlig matrapport. I Matrapporten från trendspaningsbyrån Food & Friends framgår det att andelen svenskar som väljer att äta vegetariskt ökar starkt och i Sverige äter nu 41 procent vegetariskt minst en gång i veckan.

Därför känns det extra bra att kunna möta konsumenternas önskemål med nyheter och våra veganska Grönsaksbullar har blivit positivt bemötta. De proteinrika Grönsaksbullarna från Findus kan liknas vid en svensk variant av falafel. De innehåller 91 procent grönsaker och är veganska.

Grönsaksbullarna har en mild kryddning och passar exempelvis perfekt till att variera klassiska köttbullar med, till pasta och tomatsås, eller i en wrap tillsammans med sallad, guacamole och mangosalsa. Findus Grönsaksbullar är gjorda av kikärtor, morötter, persilja och ärter.

Recept med grönsaksbullar

Låt dig inspireras till nya gröna måltider och bland våra recept hittar du flera alternativ på hur du kan servera grönsaksbullarna.