Dela

Grönsaksbullar

Nyhet på middagsbordet

Allt fler väljer att äta vegetariskt en eller flera gånger i veckan av etiska-, hälso- eller miljöskäl visar en årlig matrapport. Vi har lyssnat på våra kunders positiva respons och satsar nu ännu mer på vårt gröna utbud med lanseringen av den veganska nyheten Grönsaksbullar.

I den nya Matrapporten från trendspaningsbyrån Food & Friends framgår det att andelen svenskar som väljer att äta vegetariskt ökar starkt och i Sverige äter nu 41 procent vegetariskt minst en gång i veckan. De nya proteinrika Grönsaksbullarna från Findus, som kan liknas vid en svensk variant av falafel, innehåller 91 procent grönsaker och är veganska.

Grönsaksbullarna har en mild kryddning och passar exempelvis perfekt till att variera klassiska köttbullar med, till pasta och tomatsås, eller i en wrap tillsammans med sallad, guacamole och mangosalsa. Findus Grönsaksbullar är gjorda av kikärtor, morötter, persilja och Findus egna söta Ebba-ärtor.