Lättlagat med panerad fisk

Enkelt och gott!

Panerad fisk är ett enkelt och gott middagsval, helt enkelt perfekt vardagsmat om du frågar oss. Findus var först med att erbjuda fiskpinnar till de svenska hemmen redan år 1956. Sedan dess har vår panerade fisk uppskattats av flera generationer.

Öka din fiskkonsumtion med panerad fisk

Många vill öka sin fiskkonsumtion, men vet inte hur. Glöm inte bort att panerad fisk också är fisk. Att äta panerad fisk någon gång i veckan ger trevlig variation i veckans fiskmeny. Panerad fisk är också ett smidigt sätt att få igång barnens fiskkonsumtion. För vem gillar inte panerad fisk?

Panerad fisk är enkelt att tillaga - vi vågar nästan lova att du inte kommer att misslyckas! Lägg in fisken i ugnen och sätt på timern så sköter den sig själv. Under tiden får du tid att fixa tillbehören, eller passa på och gör något kul. Kanske lägga pussel med familjen?

Juniorkockarna ger våra Crispies tummen upp

Melker, 8 år: "De är jättegoda! Tummen upp!"

Lisa, 12 år: ”Den var JÄTTEGOD! Den smakade som såna där man äter i London. Fast jag har ju aldrig varit i London, men de smakar som såna som vi gör själva hemma på grillen.”

Nils, 10 år: "De var bäst! Jag gillade fisksmaken och den goda såsen som tillbehör. Perfekt till fredagsmys!"

Edith, 8 år: ”Så gott! Det är en smak som är god och krispig på samma gång”

Serveringsförslag med panerad fisk

Panerad fisk är bra mat

Vill du få barnen att äta mer fisk? Bjud på panerat! Näringsmässigt sett är fiskpinnar och annan panerad fisk bra mat. Våra panerade fiskprodukter är gjorda på mager vit fisk och innehåller mindre och bättre fett än vardagsklassiker som falukorv och köttbullar, och innehåller dessutom nyttigheter i form av vitamin D, jod och selen.

Våra panerade favoriter går dessutom att variera i oändlighet. Här bredvid ser du ett par serveringsförslag i form av klassisk Fish and Chips med vår Fish & Crisp, wrap med krispiga fiskpinnar och sprödbakad torsk med potatispuré och ärter.

Längre ner på sidan hittar du fler goda och inspirerande recept där vår panerade fisk står i fokus!


Findus fiskpinnar bäst i test

Findus fiskpinnar är bäst i test

När Allt om mat provade fiskpinnar blev Findus fiskpinnar bäst i test! Våra fiskpinnar fick hösta betyg med motiveringen:

"Vitt, helt fiskkött under paneringen som smakar färskt och gott. Gyllenbrun panering med frasig konsistens."

Du hittar hela testresultatet här!

Våra bästa recept

Servera panerad fisk på ett nytt sätt! Varför inte låta den spela huvudrollen i en färgstark fisk tacos, eller servera den tillsammans med en len potatispuré?