Dela

Love your greens

Findus stora passion för det gröna

När Way Out West tog beslutet att bli en helt vegetarisk festival blev vi både imponerade och nyfikna. Vilka reaktioner skulle detta få? Vi hoppades på precis den succé som det blev och fortsätter vara.

Findus har alltid varit stora grönsaksentusiaster och vi älskar alla sorters grönsaker med en viss förkärlek för gröna ärter. I vårt sortiment för Restaurang & Storkök finns dessutom Sveriges bredaste utbud av vegetariska produkter. Vi har under många år arbetat med att inspirera och hjälpa restauranger och storkök att sätta spännande grönare mat på menyn. 

Så självklart tycker vi att det var sjukt kul att vara en del av Way Out West och vi är så glada över att så många besökte ”Peas Out Lounge”, vår bakgårdsfest med skön musik, gött häng, god mat och ett par grymma överraskningar. 

Bland annat serverade vi Ebba Ärtglass! Receptet hittar du nedan.

Vår goa spellista finns på Spotify om du söker på Peas out lounge.

Ärtglass i strut

Ebba Ärtglass

Ingredienser:

1 st vaniljstång
2,5 dl mjölk 3%
2 dl vispgrädde
2 st hela ägg
1 st  äggula
1,25 dl socker
150 g ebba ärtor

Gör så här:

  • Dela vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Mixa ärtorna i matberedare till slät puré.
  • Lägg fröna och stången i en kastrull tillsammans med mjölken och grädden och sjud blandningen ett par min. Drag åt sidan.
  • Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt den varma mjölken +ärtpuré under omrörning.
  • Värm blandningen till 82°, tills den börjar tjockna. OBS! DEN FÅR EJ KOKA!
  • Låt blandningen kallna, gärna i kylskåp till nästa dag för att till fullo dra till sig smaken av vaniljen.
  • Starta glassmaskinen och häll därefter i blandningen och låt gå ca 45 min tills glassen är fast, eller tills omröraren inte längre roterar. 
  • NJUT!