Dela

Njut av gröna godsaker

Omsorgsfullt skördade när de är som bäst

Finns det något bättre än våra gröna godsaker? Proppfulla med härlig smak och viktiga vitaminer. Med Findus i frysen kan du alltid unna dig nyskördade grönsaker och snabbt och enkelt laga vardagsmat som är både god och nyttig. Vill du ha inspiration så kika på recepten eller någon av filmerna nedan så kan du se när Tina lagar till sina bästa recept med Findus gröna godsaker.

 

Klimatcertifierade grönsaker - vår stora passion

Vi på Findus har en passionerad kärlek till grönsaker. Därför har råvarorna alltid en speciell plats i våra hjärtan. Vilket både syns och märks. Inte minst på den goda smaken. Alla grönsaker som Findus odlar i Sverige kan spåras till gården de kommer ifrån och de är hållbart odlade med hänsyn till vårt klimat. Därför kan vi märka dem med Svenskt Sigills klimatcertifiering.

Medvetenheten om hur vår livsstil påverkar oss själva och de som kommer efter oss bara ökar och med den efterfrågan på hållbart producerad mat. Vi tycker att det är bra att dagens konsumenter har blivit så krävande.

Vi på Findus har arbetat i och med jorden i över sjuttio år och därför har hållbarhetstänket alltid varit en självklarhet för oss. Det har gett grönsaker av absolut världsklass (fråga bara italienarna som köper upp halva vår ärtskörd varje år). Goda, nyttiga och dessutom klimatcertifierade enligt Svenskt Sigill. Det innebär att grönsakerna har odlats med noggrann kontroll vad gäller omsorg om miljö, natur och livsmedelssäkerhet. Utöver det jobbar vi ständigt med att förbättra odlingsprocessen. Inte minst genom vår egen metod L.I.S.A. Det har också resulterat i ökade skördar och en klart minskad miljöpåverkan. Och att fler kan njuta av våra svenska gröna godsaker.

Svenskt Sigill Klimatcertifierad

Vad är Svenskt Sigill

Svenskt Sigill är kontrollmärkningen för svensk mat och blommor. Ca 5.000 producenter runt om i landet följer de höga krav på säkra livsmedel, god djuromsorg och miljöansvar som ska uppfyllas för att få godkänt och märka kvalitetssäkrad råvara med Svenskt Sigill. Sedan juni 2010 erbjuder Svenskt Sigill även en klimatcertifiering. Klimatcertifieringen har utvecklats av Svenskt Sigill och KRAV på uppdrag av Sveriges Regering. Certifieringen bygger på att den som producerar livsmedel har genomfört vetenskapligt grundade åtgärder för att minska klimatpåverkan, och att ett certifieringsbolag kontrollerar att alla regler är uppfyllda så att konsumenten kan vara trygg i att det är ett klokt val. I växtodlingen handlar det framför allt om att effektivisera användningen av kväve och energi samt att minska användningen av fossila bränslen. Klimatcertifieringen täcker hela kedjan från produktionen hos lantbrukaren till Findus hantering av ärtorna. 

Vill du läsa mer om Svenskt Sigill kan du göra det på deras hemsida www.sigill.se

Fisksoppa med torsk, ingefära och lime

En enkel och god fisksoppa med torsk, ingefära och lime. Receptet kommer från Tina Nordström.

Minipajer med spenat, kumminost och rökt lax

Dessa goda smakrika små pajer kommer att göra succé på vilken bjudning som helst. Receptet står Tina Nordström för.

Gnocchi med grönt ärt- och örtsmör

Tina Nordström har tagit fram en otroligt enkel pastarätt med ärt- och örtsmör som vi bara älskar.