Nyårsmeny - recept som gör succé

Skapa en succémeny på nyår med våra goda, vällagade och klimatsmarta recept. På nyår ska man unna sig något extra gott så vi har tagit fram förrätt, varmrätt, efterrätt och snacks som kommer få dina gäster att fråga om receptet. Med ett stort fokus på vegetariskt och en meny som passar de flesta men med en tvist ifrån den klassiska oxfilén. 

 

En tvist på den klassiska nyårsmenyn

 

Nyårsmeny

Tycker du det är svårt att skapa en hel nyårsmeny? Den ska kännas ny och innovativ, den ska vara god såklart, men samtidigt vill du inte stå i köket hela dagen och kvällen och förbereda maten. Vi tycker att det gärna får vara mycket grönt men även fisk på nyårsmenyn och vi har därför gjort jobbet åt dig och skapat förutsättningarna för ett grönare nyår med fördrink & tilltugg, en förrätt, en varmrätt och efterrätt. Alla rätterna är enkla att förbereda och tillaga för att du ska kunna ägna dig åt dina gäster. Låt dig väl smaka och såklart önskar vi dig ett riktigt fint avslut och start på det nya året!

Fördrink & tilltugg

Vår alldeles egna Ebba Spritzer coctail - virgin såklart - blir en överraskande inledning på denna gröninspirerade nyårsmeny. Till drinken föreslår vi att du serverar ärtröra på bruschetta.

Förrätt

Vår egna favorit måste såklart få vara med på den här nyårsmenyn! Grönsakssoppa med toast & krämig ärtröra, gjord på våra söta, fina Ebba-ärter.

Huvudrätt

Havets oxfilé är torskryggen och det här är vårt allra festligaste fiskrecept - Torskrygg med rostade rotfrukter, rödbeta, brynt smör & hasselnöt, som du naturligtvis kan byta ut mot mer allergivänligt alternativ.

Efterrätt

Desserten är ofta måltidens höjdpunkt och vem blir inte imponerad av en grön variant på klassikern cheesecake? Servera vår söta ärtcheesecake med rostad cocos & dadlar som avslutning på din nyårsmiddag.

Gott Nytt År önskar vännerna på Findus!

 

Tänk på klimatet även på nyårsafton

Att fira nyår är tradition och i väst firas det nya året in vid midnatt mellan 31 december och 1 januari. Men ofta påbörjas festligheterna och firandet redan dagen innan med god mat, dryck, familj och vänner. Vi på Findus vill slå ett slag för att tänka grönare även på nyår och inspirerar med våra recept, som alla är klimatberäknade. Läs mer hur vi klimatberäknar våra recept.