Vi ses på Way Out West!

På Way Out West är gräset lite grönare

Vi på Findus älskar grön mat. Därför kommer vi för andra året i rad delta på Way Out West i Göteborg – en helt vegetarisk musikfestival. Den 10-12 augusti välkomnar vi festivalbesökarna till vår bakgårdsfest med skön musik, gött häng, god mat och självklart nya överraskningar.

All mat som serveras på Way Out West är vegetarisk, vilket ligger väl i linje med Findus höga andel vegetariska produkter. Findus har till exempel Sveriges mest köpta falafel och i sortimentet hittar du en mångfald av grönsaker (ärter, broccoli, majs, wok etc.). Precis som föregående år kommer vi på årets festival att bjuda på grönsakstatueringar, vegetarisk mat och schysst häng i vår Peas out lounge. Massa gröna godsaker, helt enkelt!

Prova att laga en av förra årets festivalfavoriter, Ärtglass, som uppvärmning inför årets festival! Receptet hittar du här nedanför.

Ärtglass i strut

Ebba Ärtglass

Ingredienser:

1 st vaniljstång
2,5 dl mjölk 3%
2 dl vispgrädde
2 st hela ägg
1 st  äggula
1,25 dl socker
150 g ebba ärtor

Gör så här:

  • Dela vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Mixa ärtorna i matberedare till slät puré.
  • Lägg fröna och stången i en kastrull tillsammans med mjölken och grädden och sjud blandningen ett par min. Drag åt sidan.
  • Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt den varma mjölken +ärtpuré under omrörning.
  • Värm blandningen till 82°, tills den börjar tjockna. OBS! DEN FÅR EJ KOKA!
  • Låt blandningen kallna, gärna i kylskåp till nästa dag för att till fullo dra till sig smaken av vaniljen.
  • Starta glassmaskinen och häll därefter i blandningen och låt gå ca 45 min tills glassen är fast, eller tills omröraren inte längre roterar.