Dela

Vi ses på Way Out West!

Dela

På Way Out West är gräset lite grönare

Vi på Findus älskar grön mat. Därför kommer vi för andra året i rad delta på Way Out West i Göteborg – en helt vegetarisk musikfestival. Den 10-12 augusti välkomnar vi festivalbesökarna till vår bakgårdsfest med skön musik, gött häng, god mat och självklart nya överraskningar.

All mat som serveras på Way Out West är vegetarisk, vilket ligger väl i linje med Findus höga andel vegetariska produkter. Findus har till exempel Sveriges mest köpta falafel och i sortimentet hittar du en mångfald av grönsaker (ärter, broccoli, majs, wok etc.). 2016 bjöd vi på ärtmjukglass, grönsaksbullar och majscobettes. I år siktar vi på helt nya överraskningar i samband med festivalen – men kanske blir det också en och annan favorit i repris.

Vi tyckte att det var sjukt kul att vara en del av Way Out West förra året och vi är så glada över att så många besökte ”Peas Out Lounge”. Därför känns det extra kul att vi får möjligheten att träffa er igen.

Förra året serverade vi som sagt vår smarriga Ebba Ärtglass. Receptet hittar du nedan om du längtar efter smaken lika mycket som vi.

Vår goa spellista från 2016 finns på Spotify om du söker på Peas out lounge så kan du komma i festivalstämning redan nu!

Förra året var Findus Peas Out Lounge en stor hit. Ett naturligt festivalinslag med möjligheten för våra besökare att både ta en paus från konserterna och få i sig en bit mat. Gratis tatueringar var självklart också populärt och helt rätt i målgruppen, säger Patrick Fredriksson, grundare av Luger.
Ärtglass i strut

Ebba Ärtglass

Ingredienser:

1 st vaniljstång
2,5 dl mjölk 3%
2 dl vispgrädde
2 st hela ägg
1 st  äggula
1,25 dl socker
150 g ebba ärtor

Gör så här:

  • Dela vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Mixa ärtorna i matberedare till slät puré.
  • Lägg fröna och stången i en kastrull tillsammans med mjölken och grädden och sjud blandningen ett par min. Drag åt sidan.
  • Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt den varma mjölken +ärtpuré under omrörning.
  • Värm blandningen till 82°, tills den börjar tjockna. OBS! DEN FÅR EJ KOKA!
  • Låt blandningen kallna, gärna i kylskåp till nästa dag för att till fullo dra till sig smaken av vaniljen.
  • Starta glassmaskinen och häll därefter i blandningen och låt gå ca 45 min tills glassen är fast, eller tills omröraren inte längre roterar. 
  • NJUT!