Skillnaden mellan fryst och färsk fisk

Fullpackat med näringsämnen för att hålla oss friska, så är fisk en måltid som vi älskar här hos Findus. Eftersom att det finns många olika arter att välja mellan så finns det olika sätt att njuta av fisk – oavsett om den är färsk eller fryst!

Läs vidare för att få reda på skillnaden mellan färsk och fryst fisk och lär dig hur du kan njuta av att äta fisk som en del av en hälsosam kost.

Färsk eller fryst fisk?

Oavsett om du lagar Findus fiskpinnar i ugnen eller mikrar vår goda fiskgratäng som en del av en näringsrik måltid för familjen, så är bekvämligheten av att laga fryst fisk oslagbar. Vi vet hur viktigt det är att spendera tid med familjen, därför vill vi göra det så bekvämt som möjligt för familjer att få enkla och goda måltider med fryst fisk.

Ytterligare fördelar med fryst fisk

  • Matsvinn: När det kommer till färsk eller fryst fisk så har fryst fisk en fördel, inte minst på grund av hur mycket matsvinnet minskar. Ett av de bästa sätten att minska mängden mat som vi slänger är att laga mat av frysta råvaror, forskning visar att matsvinnet är 47 % lägre  jämfört med färska eller kylda måltider.
  • Alltid färskt i frysen: Fisk, kött och grönsaker kan alla behålla sin kvalitet tack vare snabbfrysningsmetoden som uppfanns av Clarence Birdseye och du kan vara säker på att de värdefulla näringsämnena i fryst fisk består. Snabbfrysningsmetoden betyder att fisken fryses ned på båten, direkt efter den har blivit fångad.

  • Säsongens smaker hela året: Genom att frysa ned fisk kan du njuta av de läckra smakerna av din favoritfisk året runt. Det betyder att våra Findus Fiskpinnar, Fiskgratäng och Panerad torsk kan ätas av som en del av en hälsosam kost i familjen, oavsett tid på året.

  • Vår syn på hållbarhet: Vi arbetar hårt för att se till att vår frysta mat är ansvarsfullt odlad och tillverkad, från ärterna vi odlar till fisken vi fångar. Vi tror starkt på att äta fryst fisk är ett bra sätt att maximera livsmedelsresurserna samtidigt som du kan njuta av näringsrika och goda måltider som hela familjen tycker om.

Hur du tillagar fryst fisk

Att lära sig fördelarna med att äta fryst fisk och veta skillnaden mellan fryst och färsk fisk är en sak, men att veta hur du tillagar det och göra goda och spännande recept för hela familjen är en annan. Det är därför vi har sammanställt en guide hur du tillagar fryst fisk, där det finns en stor variation av menyer för att hjälpa dig i köket, oavsett om du tillagar fryst fisk i ugnen, på grillen eller i mikron.

Ta en titt på alla våra recept för att få lite inspiration till en god middag eller en snabb lunch genom att använda våra goda frysta fiskpinnar eller panerad torsk. Vi har allt ifrån fish tacos och fiskburgare till vår smörstekta kolja, våra recept passar även den mest kräsna gästen.

Att tillaga fryst fisk är enkelt tack vare vårt stora utbud och med den avancerade frysmetoden så behålls alla näringsämnen och de goda smakerna finns i varje tugga.

När det kommer till fryst eller färsk fisk, så är det viktigast att komma ihåg att äta mycket fisk oavsett vilket val du gör. Fisk är en utmärkt källa för de näringsämnen som behövs för att hålla oss friska och hälsosamma. Vårt mål är att tillhandahålla en ansvarsfullt fångad och MSC-märkt fisk och tillagad mat som alltid är god och näringsrik. Ät mer fisk med Findus!