Hur mycket fisk ska vi äta?

I Sverige rekommenderas vi att äta fisk 2- 3 gånger i veckan. Vi på Findus hjälper dig gärna att uppnå det!

 

I Europa rekommenderar alla länder att man äter fisk. Det gör man för att fisk spelar en viktig roll i vår kost tack vare sina många hälsovinster. Man kan gärna försöka äta minst 2 portioner fisk i veckan, inklusive fet fisk. Fet fisk är bland annat lax, tonfisk (inte konserverad/på burk), makrill och sardiner. I vårt läckra Findusfisksortiment ingår näringsrika laxprodukter som till exempel laxfilé. Prova gärna lax med potatis och grönsaker för att få en snabb och enkel men samtidigt nyttig middag!

Internationella och europeiska rekommendationer

Världshälsoorganisationen WHO rekommenderar att vi regelbundet äter fisk (1–2 gånger per vecka) och att måltiderna innehåller omega-3-fettsyror. Det behövs för att omega-3-fettsyror är essentiella – eftersom de inte produceras i kroppen måste vi få i oss dem via kosten.

EFSA (Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet) har liknande rekommendationer, 1–2 måltider med fet fisk per vecka, men man äter olika fiskarter i olika länder i Europa, rekommenderar EFSA att varje land ger egna råd om fiskkonsumtion. 

Våra svenska rekommendationer

Här i Sverige rekommenderas det att vi äter fisk 2-3 gånger i veckan. Findus underlättar gärna för dig genom att erbjuda goda och lättlagade fiskprodukter. Prova gärna vår laxfilé eller havets oxfilé torskryggen! Alla dessa goda produkter motsvarar en portion fisk! Tillsammans med våra svenska Ebba-ärter eller hackad spenat och stärkelserika kolhydrater som potatis eller ris blir det en balanserad och näringsrik måltid mitt i veckan som blir klar på några minuter.

Se hela vårt sortiment av fiskprodukter här.