Vanliga frågor & svar

Du är förstås alltid välkommen att kontakta oss om du
har frågor, men för att underlätta har vi här samlat
vanliga frågor och svar om oss och om våra produkter.

Vanliga frågor & svar

Du är förstås alltid välkommen att kontakta oss om du
har frågor, men för att underlätta har vi här samlat
vanliga frågor och svar om oss och om våra produkter.

VANLIGA FRÅGOR OM VÅRA PRODUKTER

 

Vad innehåller produkten?

Vilka ingredienser som ingår i en produkt framgår av ingrediensförteckningen på förpackningen. Du kan även läsa om innehållet under respektive produkt. Om en ingrediens är en allergen fetmarkerar vi den som till exempel vetemjöl. Det händer att produkternas innehåll ändras därför är det viktigt att alltid läsa noga på förpackningen, här finns korrekt information om innehållet.


Hur lång är hållbarheten på era produkter?

Att djupfrysa ett livsmedel är som att stanna tiden. Den naturliga nedbrytningsprocessen avstannar nästan helt och livsmedlet behåller sin färska kvalitet. På varje förpackning finns ett bäst-före datum. Fram till dess kan vi garantera bästa kvalitet.Varför har ni inte sylt/sås i en separat behållare?

Av produktionstekniska skäl är det för tillfället inte möjligt.

Varför hittar jag inte min favorit i butikerna?

Vi vill att alla butikskedjor ska sälja alla våra produkter och jobbar för att det ska bli så. Däremot är det butikerna som till slut bestämmer hur deras sortiment ska se ut. Saknar du en produkt ber vi dig framföra ditt önskemål till butiken.

Var kan jag köpa Findus Special Foods & GoVital produkter?

Sortimentslådor, portionsrätter och vår berikade majsvälling kan beställas på Mathem.se och i samtliga ICA butiker i Sverige. Gå in i eller ring butiken för att beställa. Grönsaks- och fruktpuréer samt soppor kan beställas på Mathem.se

FRÅGOR OM VÅRA PRODUKTERS URSPRUNG

 

Vilket ursprung har Findus grönsaker?

Eftersom odlade grödor som grönsaker och örter alltid är beroende av klimat, tillgång till vatten, bra jordar och solljus har Findus grönsaker olika ursprung.


Varifrån kommer köttet i Findus produkter?

Det varierar från produkt till produkt. Under respektive produkt hittar du ursprung under fliken ingredienser.


Varför skriver ni inte ursprunget på förpackningen?

Vi skriver inte ursprung på förpackningarna eftersom vi köper in stora volymer med förpackningsmaterial och vill inte vara beroende av vilket land vi köper råvaror ifrån. Om vi inte är nöjda med kvalitén från en leverantör och istället väljer en ny leverantör i ett annat land måste vi kassera förpackningarna för att ursprungslandet inte stämmer. Det blir dyrt och är framförallt inte bra ur ett hållbarhetsperspektiv.


Var tillverkar Findus sina produkter?

Vi ägs av livsmedelskoncernen Nomad Foods som har tio fabriker i Europa. Var våra produkter tillverkas varierar, i Sverige bakas till exempel våra goda bageriprodukter och här odlas även vår omtyckta Ebba-ärta. 

Varför paketeras fisken i Kina?

Findus har förlagt en del av sin filéproduktion till EU-godkända beredningsfabriker i Kina. I Kina fileas all fisk för hand. Genom professionell och noggrann hantering får vi ut mellan 10 och 15 procent mer filé än vid fiskfabrikerna i Europa där arbetet ofta görs av maskiner. Vi kan helt enkelt få ut mer av fisken när vi låter den filéas i Kina. Det högre utbytet av fisk innebär att färre fiskar behöver fångas.

Findus vill bidra till hälsosammare matvanor genom att producera lättlagad fisk till ett överkomligt pris, dock utan att bidra till ohållbart fiske. Därför är exempelvis all vår vildfångade fisk MSC-certifierad.

ÖVRIGA FRÅGOR

 

Kan vi bli sponsrade av er?

Vi får in mycket förfrågningar om sponsring, vilket vi tycker är roligt! Vi har dock en plan för vår sponsring som sträcker sig till utvalda samarbetspartners med fokus på livsmedel och hållbarhet.


Kan Findus hjälpa mig med mitt skolarbete?

Vi på Findus arbetar gärna tillsammans med studenter genom att erbjuda praktikplatser och möjlighet att skriva sitt examensarbete. Håll utkik på vår karriärsida och LinkedIn där vi vid öppning lägger ut ansökningsformulär för dig som student.

Hur hanterar ni mina personuppgifter?

Under Privacy Policy kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi följer dataskyddsförordningen (2016/679/EU) även kallad GDPR.

 

Hur arbetar ni på Findus med hållbarhetsfrågor?

Vi driver på utvecklingen för hållbar mat genom ansvarsfullt agerande och långsiktiga samarbeten. Vi har sedan starten 1941 utvecklat god mat med miljön och framtiden i fokus. I vårt fortsatta arbete har vi tagit fram en ambitiös strategi där vi arbetar för att bidra till en hållbar framtid för miljö och människa, lokalt och globalt.

 

HAR DU FLER FRÅGOR,
HÖR AV DIG TILL OSS

 

TA DEL AV DE SENASTE
NYHETERNA FRÅN OSS