Dela
Dela denna produkt

Gräddstuvad oxpytt

{E97CA413-58B3-4575-8CCD-0833EA83CE20}

Pytt gjord på nötkött, tärnad potatis och hackad gul lök. Tillagad i en krämig gräddsås. Pyttipanna är en favorit hos många. En klassisk produkt som passar lika bra till middag på vardagarna som lunch på helgerna. Tillagas enkelt i stekpanna i 8-10 min. Servera den gärna med rödbetor, stekt ägg och lite timjan. Findus pytt finns i butikernas frysdiskar.

Tillaga så här

MIKRO (750 W)
1 portion, ca 350 g. Värm fryst pytt på hög effekt i 5-6 min/port. Rör om efter halva tiden.
STEKPANNA
Stek fryst pytt i lite olja eller smör 8-10 min. Rör om då och då.
Om du använder teflonstekpanna behöver du inget extra matfett.



Förvaringsinstruktioner

FÖRVARING OCH MINSTA HÅLLBARHET: I frysutrymme (-18ºC eller kallare), se datummärkning. Bör alltid förvaras fryst. Bör ej frysas efter upptining.


Ingredienser

Potatis, vatten, lök, nötkött (nötkött, stärkelse, salt, nötköttsbuljong), grädde 5 %, rapsolja, stärkelse, salt, grönsakspulver (morot, palsternacka, lök), persilja, karamelliserat socker, kryddor (bl a gurkmeja, libsticka), druvsocker och kryddextrakt. I pytten ingår 9 % nötkött.



Observera att det alltid är innehållsförteckningen och näringsvärdena på förpackningen som gäller.



Näringsvärde per 100g

energi 587 kJ / 140 kcal
fett 8 g
varav mättat fett 1,9 g
kolhydrat 13 g
varav sockerarter 1,1 g
protein 3,3 g
salt 0,72 g
fiber 1,7 g

Omdömen

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
[Review.StatsTitle]
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
 
Din recension
Betygsätt denna produkt
*
*
  • Var är oxen!
    Av
    Peter Jacobsson
    Det är kanske inte helt rätt att kalla den för oxpytt, ett lämpligare namn vore nog potatispytt. Det endast ett fåtal köttbitar i denna pytt. Smakmässigt var det inget fel. Hälsningar Peter Jacobsson ☹️