Dela
Dela denna produkt

Köttbullar i sås med potatismos

{4BEBBBDD-2AE0-41FB-BA03-EC0EC6A6824C}
Kottbullar i sas med potatismos

Tillaga så här

MIKRO (750 W)
1. Skär ett litet snitt i plastfolien och värm den djupfrysta maträtten 7-8 minuter.
2. Låt stå någon minut innan du serverar.



Förvaring

FÖRVARING OCH MINSTA HÅLLBARHET: I frysutrymme (-18ºC eller kallare), se datummärkning. Bör alltid förvaras fryst. Bör ej frysas efter upptining. EMBALLAGE ÅTERVINNS SOM: Kartong och mjuk plast.

Ingredienser

Potatismos 44 %: Potatis, mjölk, mjölkpulver, rapsolja, smör, äggula, salt och svartpeppar. Köttbullar 23 %: Griskött, potatis, nötkött, stärkelse, lök, rapsolja, ägg, skummjölkspulver, salt, betfiber, viteppar, lökpulver och lökextrakt. Gräddsås 15 %: skummjölk, vispgrädde, nötköttsbuljong, stärkelse (bl a vete), smör, rapsolja, salt, karamelliserat socker, sojasås (vatten, sojabönor, vete, salt), socker, grönsakskoncentrat (tomat, morot, lök), morötter, lök och kryddor. Ärter 10 %: Ärter. Lingon 8 %: Lingon, socker och stärkelse. I rätten ingår 23 % köttbullar motsvarande 14 % gris- och nötkött och 3 % lingon. En portion (400 g) ger dig 46 g grönsaker.



Näringsvärde per 100g

energi 660 kJ / 158 kcal
fett 8,4 g
varav mättat fett 3,5 g
kolhydrater 15 g
varav sockerarter 5,3 g
protein 4,9 g
salt 0,88 g
fiber 1,3 g