Dela
Dela denna produkt

Köttbullar i sås med potatismos

{0F4D265F-AED9-48E8-AA68-EA28BD5AF04B}
Kottbullar i sas med potatismos

Köttbullar, potatismos, ärter, gräddsås & lingon. Köttbullar är en älskad rätt som väcker trevliga minnen. Vi på Findus serverar våra klassiska köttbullar i sås tillsammans med svenska söta ärter, lingon och ett potatismos traditionellt tillagat med smör. Väljer du en rätt från Findus kan du alltid räkna med hög och jämn kvalitet. Det är den viktigaste ingrediensen för oss.

Tillaga så här

MIKRO (750 W)
1. Skär ett litet snitt i plastfolien och värm den djupfrysta maträtten 7-8 minuter.
2. Låt stå någon minut innan du serverar.



Förvaring

FÖRVARING OCH MINSTA HÅLLBARHET: I frysutrymme (-18ºC eller kallare), se datummärkning. Bör alltid förvaras fryst. Bör ej frysas efter upptining. EMBALLAGE ÅTERVINNS SOM: Kartong och mjuk plast.


Ingredienser

Potatismos 44 %: Potatis, mjölk, mjölkpulver, rapsolja, smör, äggula, salt och svartpeppar. Köttbullar 23 %: Griskött, potatis, nötkött, stärkelse, lök, rapsolja, ägg, skummjölkspulver, salt, betfiber, viteppar, lökpulver och lökextrakt. Gräddsås 15 %: skummjölk, vispgrädde, nötköttsbuljong, stärkelse (bl a vete), smör, rapsolja, salt, karamelliserat socker, sojasås (vatten, sojabönor, vete, salt), socker, grönsakskoncentrat (tomat, morot, lök), morötter, lök och kryddor. Ärter 10 %: Ärter. Lingon 8 %: Lingon, socker och stärkelse. I rätten ingår 23 % köttbullar motsvarande 14 % gris- och nötkött och 3 % lingon. En portion (400 g) ger dig 46 g grönsaker.



Ursprung

Griskött uppfött och slaktat i Irland. Nötkött uppfött och slaktat i Irland/Storbritannien.


Näringsvärde per 100g

energi 660 kJ / 158 kcal
fett 8,4 g
varav mättat fett 3,5 g
kolhydrat 15 g
varav sockerarter 5,3 g
protein 4,9 g
salt 0,88 g
fiber 1,3 g