Dela

Oxjärpar

{9745C8E4-02DE-4B84-962D-97046E0DE2D9}
Oxjarpar

Oxjärpar med minirösti, gräddsås med gurkmix & grönsaker. Oxjärpar är en riktig vardagsrätt när den är som bäst. Vi serverar dem i en krämig gurksås med krispiga rösti och söta morötter. Väljer du en rätt från Findus kan du alltid räkna med hög och jämn kvalitet. Det är den viktigaste ingrediensen för oss.

Tillaga så här



Ingredienser

MINIRÖSTI 34 %: Potatis, rapsolja, torkad potatis, salt, druvsocker, stärkelse, stabiliseringsmedel (E464) och kryddor. GURKSÅS 28 %: Vatten, skummjölk, gurka, tomatpuré, vispgrädde, lök, stärkelse (bl a vete), morötter, rapsolja, nötköttsbuljong, rotselleri, salt, vitlök, persilja, karamelliserat socker, socker, ättika, senapsfrö, kryddextrakt, vitpeppar, grönsakskoncentrat (morot, lök, tomat), mejran och timjan. OXJÄRPAR 20 %: Nötkött*, lök, sojaprotein, betfiber, salt, stärkelse, potatis, nötköttsbuljong, kryddor (bl a paprika), socker, palmolja och rapsolja. GRÖNSAKER 18 %: Morötter, gröna bönor och paprika.
I rätten ingår 20 % oxjärpar motsvarande 13 % nötkött och 2 % gurka. En portion (400 g) ger dig 86 g grönsaker och rotfrukter.
*Nötkött uppfött och slaktat i Irland/Storbritannien.

Läs alltid på förpackningen, innehållsdeklarationen kan ha ändrats.



Näringsvärde per 100g

Energi 540kJ/130kcal
Fett 7 g
varav mättat fett 1.9 g
Kolhydrat 11 g
varav sockerarter 2.5 g
Fiber 2 g
Protein 4.5 g
Salt 1.0 g