Dela
Dela denna produkt

Oxjärpar med gurksås och rösti

{6C1F266E-18FE-4122-8EC4-B317183B0B58}
Oxjarpar med gurksas och rosti

Oxjärpar med minirösti, gräddsås med gurkmix & grönsaker. Oxjärpar är en riktig vardagsrätt när den är som bäst. Vi serverar dem i en krämig gurksås med krispiga rösti och söta morötter. Väljer du en rätt från Findus kan du alltid räkna med hög och jämn kvalitet. Det är den viktigaste ingrediensen för oss.

Tillaga så här

MIKRO (750 W)
1. Skär ett litet snitt i plastfolien och värm den djupfrysta maträtten 6-7 minuter.
2. Låt stå någon minut innan du serverar.



Förvaring

FÖRVARING OCH MINSTA HÅLLBARHET: I frysutrymme (-18ºC eller kallare), se datummärkning. Bör alltid förvaras fryst. Bör ej frysas efter upptining. EMBALLAGE ÅTERVINNS SOM: Kartong och mjuk plast.


Ingredienser

Minirösti 34 %: Potatis, rapsolja, torkad potatis, salt, druvsocker, stärkelse, stabiliseringsmedel (E464) och kryddor. Gurksås 28 %: Vatten, skummjölk, gurka, vispgrädde, tomatpuré, lök, stärkelse (bl a vete), morötter, rapsolja, nötköttsbuljong, rotselleri, salt, vitlök, persilja, karamelliserat socker, socker, ättika, senapsfrö, kryddextrakt, vitpeppar, grönsakskoncentrat (morot, lök, tomat), mejram och timjan. Oxjärpar 20 %: Nötkött, lök, sojaprotein, betfiber, salt, stärkelse, potatis, nötköttsbuljong, kryddor (bl a paprika), socker och rapsolja. Grönsaker 18 %: Morötter, gröna bönor och paprika. I rätten ingår 20 % oxjärpar motsvarande 13 % nötkött och 2 % gurka. En portion (400 g) ger dig 86 g grönsaker och rotfrukter



Ursprung

Nötkött uppfött och slaktat i Irland/Storbritannien.


Näringsvärde per 100g

energi 573 kJ / 137 kcal
fett 7,4 g
varav mättat fett 2,1 g
kolhydrat 12 g
varav sockerarter 2,6 g
protein 4,7 g
salt 1,1 g
fiber 1,9 g