Dela
Dela denna produkt

Sejfilé

{B070706A-2DF8-48E6-9483-F64C67B41D77}
förpackningsomslag sejfilé

Köp produkten här

Filébitar av bästa nordostarktisk sej! Sej är även den en kusin till torsken och är en utomordentligt god matfisk. Sej är en fisk som passar sig utmärkt att grilla då fisken har tydliga lameller, dvs. att fisken delar sig väldigt lätt i olika sjok. Det bästa resultatet blir om man grillar fisken med skinn på. Sej passar även utmärkt till grytor och soppor! Findus sej är både nyckelhålsmärkt samt är godkänd av MSC.

Tillaga så här

KASTRULL Lägg den tärnade fisken i sjudande, lättsaltat vatten. Sjud försiktigt på låg värme i ca 5-7 minuter med lock, till dess att fiskköttet är vitt.
HUSHÅLLSUGN
Fryst fisk 175°C, 45-50 min.
Tinad fisk 175°C, 35-40 min.

VARMLUFTSUGN
Lägg den frysta fisken i en smord form. Tillaga i 150°C i 40-45 min. Om fisken är tinad räcker det med 30-35 minuter i ugnen.



Förvaringsinstruktioner

FÖRVARING OCH MINSTA HÅLLBARHET: I frysutrymme (-18°C eller kallare), se datummärkning. Bör förvaras fryst. Bör ej frysas efter upptining.


Ingredienser

Renskurna/Rensede filébitar av sej* (Pollachius virens). *Fiskad/Fanget i Nordostatlanten/Nordøstatlanten (Norska havet, Spetsbergen/Svalbard, Björnön/Bjørneøen eller Barents hav/Barentshavet), med trål/trawl. Trots stor noggrannhet/grundighed med att ta bort alla fiskben kan det/der finnas/findes ben kvar/tilbage.



Observera att det alltid är innehållsförteckningen och näringsvärdena på förpackningen som gäller.



Annat

MSC-märkt fisk Fin

Näringsvärde per 100g

energi 390 kJ / 95 kcal
fett 0,9 g
varav mättat fett 0,2 g
kolhydrat 0 g
varav sockerarter 0 g
protein 21 g
salt 0,1 g
fiber 0 g

Omdömen

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Bli den första att skriva en recension om produkten!
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
 
Din recension
Betygsätt denna produkt
*
*