Dela
Dela

Sejfilé

{B070706A-2DF8-48E6-9483-F64C67B41D77}
Sejfile

Filébitar av bästa nordostarktisk sej! Sej är även den en kusin till torsken och är en utomordentligt god matfisk. Sej är en fisk som passar sig utmärkt att grilla då fisken har tydliga lameller, dvs. att fisken delar sig väldigt lätt i olika sjok. Det bästa resultatet blir om man grillar fisken med skinn på. Sej passar även utmärkt till grytor och soppor! Findus sej är både nyckelhålsmärkt samt är godkänd av MSC.

Tillaga så här



Ingredienser

Renskurna filébitar av sej* (Pollachius virens). *Fiskad i Nordostatlanten (Norska havet, Spetsbergen, Björnön eller Barents hav), med trål. Trots stor noggrannhet med att ta bort alla fiskben kan det finnasben kvar.



Annat

Nyckelhålet

MSC-märkt fisk Fin

Näringsvärde per 100g

Energi 390kJ/95kcal
Fett 0.9 g
varav mättat fett 0.2 g
Kolhydrat 0 g
varav sockerarter 0 g
Fiber 0 g
Protein 21 g
Salt* 0.1 g
* Endast från naturligt förekommande natrium