Ångad torskfilé på torn av rotfrukter

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

150 
g
 
morötter
150 
g
 
palsternacka
150 
g
 
romanescokål
300 
g
 
färskpotatis
Avokadosås:
1 
st
 
avokado
2 
dl
 
cremefraiche
1,5 
dl
 
fiskbuljong
2-4 
matlagningsvin
salt och peppar
olivolja

Förberedelser

Avokadosås:

  1. Koka upp alla ingredienserna till såsen, utom avokadon. Skär ner avokadon och mixa till en jämn och fin sås.

  2. Smaksätt med salt och vitpeppar.

  1. Värm upp ugnen till 180 grader.

  2. Tina torskfilén och krydda med salt, peppar och lite rapsolja i en ugnsfast form.

  3. Tvätta och skrubba rotfrukterna ordentligt och skär dem i 5mm skivor. Rosta dem i panna med minimum av fett. Salta och peppra.

  4. Skär små floretter av romanescon och blanchera lätt.

  5. Rosta samtidigt potatisen i ca 25 min och krydda upp den med din favoritkrydda.

  6. Sätt in torsken i ugnen de 5 sista minuterna av potatisrostningen så blir filéerna perfekt tillagade med ca 52 grader i centrum.

  7. Lägg upp på tallrikarna med torskfilén överst och nappera trevligt såsen.

Findus tipsar!

Krydda potatisen med olivolja, salvia, flingsalt och svartpeppar. Eller servera med vildrisblandning eller en härlig bulgursallad. Riv över lite citronskal för extra friskhet till såsen.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
238
3
26
21
5