Dela
Dela detta recept

Ärt- och avokadokräm med varmrökt lax

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ärtkräm med avokado och varmrökt lax

Ärt-och avokadokräm toppad med mangosallad, lax och hackad mandel

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 250 g Svenska Små fina Ärter
  • 1 st avokado
  • 15 g Persilja
  • 2 msk olivolja till ärtkrämen + 1 msk till salladen
  • 0,5 st citron, pressad saft och rivet skal
  • 1 st mango, hackad
  • 70 g salladsblad (t.ex.maché eller ruccola)
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 250 g varmrökt lax
  • 50 g mandel, hackad och rostad
  • salt och peppar

Förberedelser

  1. Mixa hälften av ärterna med avokado, persilja, olivolja, citronsaft och skal till en slät kräm. Tillsätt salt och peppar.

  2. Blanda resterande ärter, mango, salladsblad, olivolja, vitvinsvinäger och salt.

  3. Lägg ärtkrämen på tallrikar. Toppa med mangosalladen, varmrökt lax och hackad mandel.

Findus tipsar!

Servera gärna med ett nybakat bröd.

Dela
Dela detta recept