Ärt- & färskostmousse under kextäcke

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
6

Ärt- & färskostmousse under kextäcke

En dessert på ärter är kanske lika otippat som det är gott. Den här smarriga gröna Ebba-krämen blir basen i en snygg ärt- och färskostmousse serverad i glas och som sedan toppas med ett krispigt täcke av krossade Oreokex.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text


Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
6

Ingredienser

300 
g 
Philadelphiaost
1/2 
dl 
socker
Rivet skal och juice från 1 citron
6 
Oreokex
Ärtskott till dekoration

Förberedelser

  1. Mixa ärter, Philadelphiaost och socker till en fin krämig konsistens.
  2. Tillsätt 1 msk citron juice.
  3. Lägg upp ärt- och färskostkrämen i små serveringsskålar, låt vila i kylen 10 minuter.
  4. Täck krämen med mixade/malna Oreokex.
  5. Dekorera med ärtskott och det rivna citronskalet .

Taggar