Dela
Dela detta recept

Ärt- & färskostmousse under kextäcke

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
6

En dessert på ärter är kanske lika otippat som det är gott. Den här smarriga gröna Ebba-krämen blir basen i en snygg ärt- och färskostmousse serverad i glas och som sedan toppas med ett krispigt täcke av krossade Oreokex.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text


'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
6
Antal portioner

Ingredienser

  • 300 g Ärter
  • 300 g Philadelphiaost
  • 1/2 dl socker
  • Rivet skal och juice från 1 citron
  • 6 Oreokex
  • Ärtskott till dekoration

Förberedelser

  1. Mixa ärter, Philadelphiaost och socker till en fin krämig konsistens.
  2. Tillsätt 1 msk citron juice.
  3. Lägg upp ärt- och färskostkrämen i små serveringsskålar, låt vila i kylen 10 minuter.
  4. Täck krämen med mixade/malna Oreokex.
  5. Dekorera med ärtskott och det rivna citronskalet .
Dela
Dela detta recept