Dela
Dela detta recept

Söt ärt-cheesecake med rostad cocos & dadlar

Antal portioner
8

Denna underbara cheesecake innehåller vår favoritingrediens - ärter!

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2

8
Antal portioner

Ingredienser

  • 8 st digestivekex
  • 2 dl cocosflakes, rostade
  • 8 st kärnfria dadlar
  • 50 gr smör
  • 2 nypor salt
  • Fyllning:
  • 3 dl Ärter
    Svenska arter
  • 1 st avokado
  • 300 gr färskost, Philadelphia
  • 200 gr mascarpone
  • 3 st gelatinblad
  • 3 msk honung
  • 1/2 dl limejuice + rivet skal från 1 lime
  • färska hallon, vinbär och mynta till garnering av tårtan

Förberedelser

  1. Krossa eller mixa cocos, kex och dadlar fint i en matberedare. Smält smöret och rör ner i kexmassan.
  2. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen medan fyllningen förbereds.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
  4. Blanda färskosten och mascarpone med honung och limejuice i en bunke, mixa sedan avokadoköttet, ärtor och rivet limeskal till en slät kräm.
  5. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Rör ut gelatinet med några matskedar av den vita krämen direkt i kastrullen.
  6. Vänd ner gelatinblandningen i resten av den vita ostkrämen. Tag hälften av ostkrämen och blanda upp med ärtkrämen och blanda väl.
  7. Varva de båda krämerna i formen och ställ i kylen minst 4-5 timmar och låt den stelna. Garnera med hallon ,vinbär och färsk mynta.
Dela
Dela detta recept

Våra favoritrecept

Alla recept