Ärtdipp serverad med julkryddad falafel

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ärtdipp serverad med julkryddad falafel

Gröna bullar med smak av kanel och en dipp gjord på Findus finaste ärter

En julinspirerad ärtdipp som passar perfekt till vegetariska julbullar, det vill säga julkryddad falafel.

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

 
dl 
kokta kalla kikärter
1 
msk 
crème fraiche
rivet skal av ½ lime
2 
krm 
malen spiskummin
2 
krm 
malen kryddnejlika
Salt och peppar
1 
förpackning 

Förberedelser

  1. Mixa ihop ingredienserna till ärtdippen och låt den stå en stund i kylen.
  2. Bryn lite olja i en stekpanna. Värm den djupfrysta falafeln i 14-16 minuter. Vänd ett par gånger. Eller så lägger du den djupfrysta falafeln i en ugnssäker form och värmer den 18-20 minuter.

  3. Smaksätt falafeln genom att krydda dem med riven ingefära, kanel och lite nymald kryddpeppar.

Findus tipsar!

Servera gärna falafeln direkt.