Ingredienser
2½
dl
kokta kalla kikärter
1
msk
crème fraiche
rivet skal av ½ lime
2
krm
malen spiskummin
2
krm
malen kryddnejlika
Salt och peppar
1-2 cm riven ingefära
kanel
lite nymald kryddpeppar
Förberedelser
- Koka ärter och låt svalna.
- Mixa ihop ingredienserna till ärtdippen och låt den stå en stund i kylen.
Bryn lite olja i en stekpanna. Värm den djupfrysta falafeln i 14-16 minuter. Vänd ett par gånger. Eller så lägger du den djupfrysta falafeln i en ugnssäker form och värmer den 18-20 minuter.
- Smaksätt falafeln genom att krydda dem med riven ingefära, kanel och lite nymald kryddpeppar.
Findus tipsar!
Servera gärna falafeln direkt.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
7119
147
409
865
340