Krämig Ärthummus

Ärthummus
5 min
förberedelsetid
10 min
tillagningstid
4
Serveringar

En grön krämig ärthummus gjord på vår egna svenska Ebba ärta

Har du lite ärter i frysen som har blivit kvar där lite för länge? Att äta ärterna som de är kan ibland bli lite enformigt och vad passar då bättre än att göra ett smarrigt och krämigt tillbehör av dem. Testa att göra en ärthummus med vitlök och smak av kikärtor. Hummusen passar lika bra till chipsen som grönsakstavarna, eller varför inte till falafel.
Den tar bara 10 minuter att tillaga och ger en knallgrön smakrik hummus gjord på våra svenska ärter.

 
Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Koka upp en halvliter vatten i en kastrull på spisen.
  2. När vattnet kokar tillsätter du de frysta ärterna och tar bort kastrullen från värmekällan och låter det sjuda i 2 minuter.


  3. Häll av vattnet från ärterna och lägg dem i en mixer.
  4. Tillsätt olivoljan, vitlöken, citronjuicen, kikärtorna och tabascon, mixa i 3-5 minuter eller till du får en slät konsistens.


  5. När du har fått en slät ärthummus smakar du av och kryddar upp hummusen med valfri mängd salt och peppar. 
  6. Häll upp ärthummusen i en skål och njut.

Dricks!

  • Toppa ärthummusen med en bra olivolja och lite rostade sesamfrön.

    Vill du få lite mer klassisk hummussmak kan du tillsätta en halv tesked mald spiskummin. 


    Vill du ha en riktigt bra rätt kan du servera hummusen tillsammans med vår falafel och en tomatsallad.


Ingredienser

Ingredienslista

50 
g
 
Svenska Ärter
50 
g
 
kikärter
2 
msk
 
olivolja
0,5 
st
 
vitlöksklyfta
2 
msk
 
citronjuice
1 
msk
 
tabasco
Salt och peppar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält

  • Starkt!
    Enkelt recept men på tok för mkt tabasco och citron. Det blev till addera ärtor mm för att balsnsera upp hettan.
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.