Krispig bruschetta med ärtröra och fetaost

Bruschetta med ärtröra och fetaost
15 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar

Aptitretare med svenska ärter

En perfekt rätt till förrätten eller brunchen. Bruschetta med en röra på våra fina små ärter som sedan toppas med fetaost och honung. Pricken över i:et är gratineringen som göra bruschettan krispig.

 

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Koka ärter och låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 225°C varmluftseffekt.

  3. Mixa ärter (spara lite ärter till garnering) vitlök, persilja, citronsaft samt rivet skal till en röra. Rör ned olivolja, salt och nymald svartpeppar.

  4. Bred ärtröran på surdegsbröd, toppa med fetaost och ringla över honung.

  5. Gratinera i 5-7 minuter tills osten får färg.

  6. Skär av skalet på apelsinen och filea ut klyftor. Toppa bröden med apelsinklyftor, ruccola och lite ärter.

Dricks!

  • Variera gärna toppingen efter tycke och smak.

Ingredienser

Ingredienslista

250 
g
 
Svenska Små fina Ärter
0,5 
st
 
vitlöksklyfta
15 
g
 
persilja
0,5 
st
 
citron, pressad saft och rivet skal
1 
dl
 
olivolja
4 
st
 
skivor surdegsbröd
150 
g
 
fetaost
1 
tsk
 
honung
1 
st
 
apelsin
35 
g
 
ruccola
Salt och peppar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält