Förberedelser
- Koka ärter och låt svalna.
Sätt ugnen på 225°C varmluftseffekt.
Mixa ärter (spara lite ärter till garnering) vitlök, persilja, citronsaft samt rivet skal till en röra. Rör ned olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Bred ärtröran på surdegsbröd, toppa med fetaost och ringla över honung.
Gratinera i 5-7 minuter tills osten får färg.
Skär av skalet på apelsinen och filea ut klyftor. Toppa bröden med apelsinklyftor, ruccola och lite ärter.
Dricks!
Variera gärna toppingen efter tycke och smak.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
250
g
Svenska Små fina Ärter
0,5
st
vitlöksklyfta
15
g
persilja
0,5
st
citron, pressad saft och rivet skal
1
dl
olivolja
4
st
skivor surdegsbröd
150
g
fetaost
1
tsk
honung
1
st
apelsin
35
g
ruccola
Salt och peppar