Ebbas ärtglass

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Ebbas ärtglass
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
st 
vaniljstång
2 1/2 
dl 
mjölk 3%
2 
dl 
vispgrädde
2 
st 
ägg
1 
st 
äggula
2 1/4 
dl 
socker

Förberedelser

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Mixa ärtorna i matberedare till slät puré
  2. Lägg fröna och stången i en kastrull tillsammans med mjölken och grädden och sjud blandningen ett par min. Drag åt sidan.
  3. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt den varma mjölken +ärtpuré under omrörning
  4. Värm blandningen till 82°, tills den börjar tjockna. OBS! DEN FÅR EJ KOKA!
  5. Låt blandningen kallna, gärna i kylskåp till nästa dag för att till fullo dra till sig smaken av vaniljen
  6. Starta glassmaskinen och häll därefter i blandningen och låt gå ca 45 min tills glassen är fast, eller tills omröraren inte längre roterar
  7. NJUT!

Findus tipsar!

Servera glassen i en liten kruka toppad med kaksmulejord (mixa Oreokex rakt upp och ner) och ett istucket ärtskott. Garanterad succé!

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
487
26