Ingredienser
2
st
schalottenlökar
1
Torkad dragon eller några kvistar färsk
1/2
dl
olivolja
4
dl
Arborioris
1/2
tsk
salt
3
dl
Vittvin
ca 4-5
dl
vatten
1
dl
Riven färsk parmesan
Blomkåls- och ärtpuré:
1
vitlöksklyfta
salt
25
g
smör
2
dl
Kokvatten
Till Servering:
Färsk spenat och ärtskott
Förberedelser
Risotto:
Fräs löken, dragonen med riset i olivoljan. Det ska inte ta färg.
- Häll på vinet, och låt det sjuda på svag värme. När vinet kokat ner, fyll på med hett vatten efterhand som vätskan kokar in så att riset långsamt hinner absorbera vätskan.
Puré:
- Låt småkoka i 15 minuter.
- Lägg blomkålen och ärtorna i en kastrull med vitlöksklyftan. Häll på vatten så att det precis täcker, salta.
Låt det hela koka upp, häll av vattnet men spara ca 2 dl till mixning av purén.
Mixa purén ljusgrön och slät med lite av kokvattnet och en kula smör.
Smaksätt riset med purén på slutet av tillagningen så att det blir krämigt och smaksätt med salt och peppar, samt lite riven parmesan.
- Bryn resten av blomkålen med lite olivolja i en stekpanna och vänd ner ärtskott och spenat.
- Lägg upp risotton i djupa tallrikar och toppa med rostad blomkål, spenat och ärtskott.
Findus tipsar!
Toppa risotton med hyvlad parmesan!
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
695
25
19
83
3