Ärtpesto på svenska Ebba ärter

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'

Ingredienser

1/2 
st
 
vitlöksklyfta
1/2 
st
 
Citron, saft och skal
30 
g
  
basilika
1,5 
dl
 
olivolja
75 
g
 
Riven parmesanost
Salt och peppar

Förberedelser

  1.  Koka upp en liter vatten i en kastrull och ta ut ärterna ur frysen.

  2. Tillsätt ärtorna i kastrullen och dra bort de från värmekällan. Ärtorna ska sjuda i 2-3 minuter.

  3. Riv citronzest från en halv citron och pressa ut saften i din mixer.

  4. Häll av vattnet från ärterna och häll över ärterna i mixern tillsammans med de övriga ingredienserna.

  5. Mixa alla ingredienser i 2-5 minuter beroende på vilken konsistens du vill att din ärtpesto ska ha.

Findus tipsar!

Det passar utmärkt att ha ärtpesto på pizza, frukostmackan, till fisken eller i en klassisk pasta pesto.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
243
19
9
8
3