Ingredienser
1/2
st
vitlöksklyfta
1/2
st
Citron, saft och skal
30
g
basilika
1,5
dl
olivolja
75
g
Riven parmesanost
Salt och peppar
Förberedelser
Koka upp en liter vatten i en kastrull och ta ut ärterna ur frysen.
Tillsätt ärtorna i kastrullen och dra bort de från värmekällan. Ärtorna ska sjuda i 2-3 minuter.
Riv citronzest från en halv citron och pressa ut saften i din mixer.
Häll av vattnet från ärterna och häll över ärterna i mixern tillsammans med de övriga ingredienserna.
Mixa alla ingredienser i 2-5 minuter beroende på vilken konsistens du vill att din ärtpesto ska ha.
Findus tipsar!
Det passar utmärkt att ha ärtpesto på pizza, frukostmackan, till fisken eller i en klassisk pasta pesto.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
243
19
9
8
3