Dela
Dela detta recept

Ärtplättar med granola och lönnsirap

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
5

Våra smarriga ärtplättar gjorda på våra söta Ebba-ärter är så goda. Små söta ärtpannkakor som platsar på frukosttallriken eller varför inte servera ärtplättarna på brunchen och lyxa till det genom att servera granola och lönnsirap till. Garnera med några ärtskott för den där lilla extra finishen som imponerar på familj och vänner.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
5
Antal portioner

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 100 g Små fina ärter
  • 1,5 dl Vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 3 g salt och peppar
  • 1 msk socker
  • 20 g smör att steka i

Förberedelser

  1. Vispa äggen med mjölet och vänd ner ärterna och sist mjölken och sockret
  2. Låt gärna stå och svälla i 10-20 min. innan stekningen.
Findus tipsar!

Servera med en fin granola och en god lönnsirap.

 Använd gärna ärtskott till dekorationen.

Dela
Dela detta recept