Dela

Baconstekt Torskrygg med quinoa, ruccola och parmesan

Baconstekt Torskrygg med quinoa, ruccola och parmesan
Antal portioner
4

Ingredienser

Förberedelser

  1. Hacka alla ingredienserna till örtpurèn fint eller kör ett snabbt varv i mixer tillsammans med olivolja, lägg ihop 2 fiskfiléer mot varandra och gnid på generöst med örtpuren på alla sidor
  2. Linda in fisken i baconskivor till en snygg rulle, upprepa proceduren med filéerna så det blir 2 paket
  3. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och bryn den inlindade torsken så att baconet får en ordentlig stekyta runt om, sätt in stekpannan i ugnen och baka av torsken i ca 6-8 minuter på 150 grader(innertemperatur på ca 50-52ºC grader)
  4. Koka quinoan enligt anvisningar på paketet
  5. Låt det svalna och fluffa till det med en gaffel , skölj ruccola, skiva champinjonerna tunt och riv osten
  6. Blanda upp quinoan med övriga ingredienser och ett par matskedar olivolja till en stor sallad
  7. Smaksätt med pressad limejuice och svartpeppar
  8. Skär upp torsken i tjocka skivor och servera tillsammans med quinoasalladen