Dela
Dela detta recept

Baconstekt Torskrygg med quinoa, ruccola och parmesan

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Förgyll din sommarbuffé med denna fantastiskt goda torskrygg inlindad i bacon, här serverad med quinoa och parmesanost.

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

 

 

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 4-5 st Torskrygg
    förpackningsomslag torskrygg i påse
  • 12 st skivor bacon
  • Örtpuré:
  • 1 paket Basilika
  • 1 paket Persilja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja och smör till stekning
  • 100 gr soltorkade tomater inlagda i olivolja (använd oljan till marinaden)
  • Quinoasallad:
  • 2 dl quinoa
  • 150 gr champinjoner
  • 50 gr riven parmesan
  • 60 gr ruccola
  • 2-3 msk olivolja och smör till stekning
  • 1 st lime
  • svartpeppar

Förberedelser

  1. Hacka alla ingredienserna till örtpurèn fint eller kör ett snabbt varv i mixer tillsammans med olivolja, lägg ihop 2 fiskfiléer mot varandra och gnid på generöst med örtpuren på alla sidor
  2. Linda in fisken i baconskivor till en snygg rulle, upprepa proceduren med filéerna så det blir 2 paket
  3. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och bryn den inlindade torsken så att baconet får en ordentlig stekyta runt om, sätt in stekpannan i ugnen och baka av torsken i ca 6-8 minuter på 150 grader(innertemperatur på ca 50-52ºC grader)
  4. Koka quinoan enligt anvisningar på paketet
  5. Låt det svalna och fluffa till det med en gaffel , skölj ruccola, skiva champinjonerna tunt och riv osten
  6. Blanda upp quinoan med övriga ingredienser och ett par matskedar olivolja till en stor sallad
  7. Smaksätt med pressad limejuice och svartpeppar
  8. Skär upp torsken i tjocka skivor och servera tillsammans med quinoasalladen
Dela
Dela detta recept