Baconstekt Torskrygg med quinoa, ruccola och parmesan

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

2 
förpackning
 
Torskryggfilé MSC
12 
st
 
skivor bacon
Örtpuré:
30 
g
  
basilika
30 
g
  
persilja
1 
st
 
vitlöksklyfta
1 
dl
 
olivolja
100 
g
 
soltorkade tomater inlagda i olivolja (använd oljan till marinaden)
 
Quinoasallad:
2 
dl
 
quinoa
150 
g
 
champinjoner
50 
g
 
riven parmesan
60 
g
 
ruccola
2-3 
msk
 
olivolja
1 
st
 
lime
svartpeppar

Förberedelser

  1. Hacka alla ingredienserna till örtpurèn fint eller kör ett snabbt varv i mixer tillsammans med olivolja, lägg ihop 2 fiskfiléer mot varandra och gnid på generöst med örtpuren på alla sidor
  2. Linda in fisken i baconskivor till en snygg rulle, upprepa proceduren med filéerna så det blir 2 paket
  3. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och bryn den inlindade torsken så att baconet får en ordentlig stekyta runt om, sätt in stekpannan i ugnen och baka av torsken i ca 6-8 minuter på 150 grader(innertemperatur på ca 50-52ºC grader)
  4. Koka quinoan enligt anvisningar på paketet
  5. Låt det svalna och fluffa till det med en gaffel , skölj ruccola, skiva champinjonerna tunt och riv osten
  6. Blanda upp quinoan med övriga ingredienser och ett par matskedar olivolja till en stor sallad
  7. Smaksätt med pressad limejuice och svartpeppar
  8. Skär upp torsken i tjocka skivor och servera tillsammans med quinoasalladen

Findus tipsar!

Toppa med lite rostade pinjenötter.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
  • Supergott och fräscht!
    Enkelt och kändes verkligen nyttigt
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
670
39
54
54
7