Dela
[ShareButtons.ShareTextForRecipes]

Broccolisallad med rostade nötter och sötpotatis

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

 Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text

 

 

Sallad ska inte bara vara nyttigt. Den här är dessutom riktigt snygg att se på. Sprinkla med rostade melonkärnor för ett par ordentliga prickar över i:et!

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • Sallad:
  • 500 gr Broccoli
    Broccoli
  • 500 gr sötpotatis, tärnad och rostad
  • 2 msk olivolja
  • 150 gr färsk spenat
  • 150 gr kikärter
  • 30 gr pinjenötter
  • Vitlöksdressing:
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1/2 st lime, rivet skal
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 tsk rökt paprikapulver
  • salt och peppar

Förberedelser

  1. Tillaga broccolin enligt förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 250°C. Skala sötpotatisen och skär den i stora bitar. Blanda med olivoljan och lägg i en ugnssäker form och rosta tills potatisen fått färg, ca 20 minuter.
  3. Blanda potatis, kikärter och spenat i en skål och garnera med pinjenötter, melonkärnor och färska kryddor.
  4. Blanda alla ingredienser och mixa eller vispa till en krämig dressing.
Dela
[ShareButtons.ShareTextForRecipes]