Broccolisallad med rostade nötter och sötpotatis

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Broccolisallad med rostade nötter och sötpotatis

Sallad ska inte bara vara nyttigt. Den här är dessutom riktigt snygg att se på. Sprinkla med rostade melonkärnor för ett par ordentliga prickar över i:et!

 Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text

 

 

 

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Sallad:
500 
g 
förpackningsomslag navarra broccoli
500 
g 
sötpotatis, tärnad och rostad
2 
msk 
olivolja
150 
g 
färsk spenat
150 
g 
kikärter
30 
g 
pinjenötter
Vitlöksdressing:
1 
st 
vitlöksklyfta, pressad
1/2 
st 
lime, rivet skal
2 
msk 
rödvinsvinäger
3 
msk 
olivolja
1/2 
rökt paprikapulver
Salt och peppar

Förberedelser

  1. Tillaga broccolin enligt förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 250°C. Skala sötpotatisen och skär den i stora bitar. Blanda med olivoljan och lägg i en ugnssäker form och rosta tills potatisen fått färg, ca 20 minuter.
  3. Blanda potatis, kikärter och spenat i en skål och garnera med pinjenötter, melonkärnor och färska kryddor.
  4. Blanda alla ingredienser och mixa eller vispa till en krämig dressing.